Cum poti obtine un certificat energetic intr-un termen scurt

Certificatul energetic este obligatoriu din punct de vedere legal atunci cand vrem sa vindem sau sa inchiriem un imobil, acest document ofera informatii cu privire la cantitatea de energie ce este consumata prin incalzirea, iluminarea, climatizarea, ventilatia si producerea apei calde menajere, iar in absenta certificatului, contractele incheiate sunt supuse nulitatii relative si pot fi atacate in instanta. Valabilitatea unui certificat energetic este de 10 ani, iar daca se fac modificari majore este recomandat sa se intocmeasca altul, dar nu este obligatoriu. Se recomanda acest lucru pentru ca, daca faci imbunatatiri la o locuinta, obtii o nota mai buna, o nota mai buna inseamna ca poti vinde sau inchiria locuinta la un pret mai bun.  Acest document ne poate informa cu privire la cheltuielile de energie.

Ce cladiri sunt obligate sa aiba un certificat energetic?

Conform legii aflate in vigoare, urmatoarele categorii de cladiri sunt obligate sa detina certificatul energetic:

 1. Blocuri de locuit
 2. Locuinte unifamiliale
 3. Cladiri de birouri
 4. Cladiri de invatamant
 5. Spitale
 6. Restaurante
 7. Hoteluri
 8. Cladiri destinate serviciilor pentru comert sau activitatilor sportive
 9. Alte tipuri de cladiri ce consuma energie, indiferent de tipul acesteia.

Iar cladirile publice sunt obligate sa afiseze certificatul energetic intr-un loc cat mai vizibil, astfel evitand amenzile care pot ajunge pana la 2500 lei.

Poate te intrebi cine te poate ajuta cu eliberarea unui certificat energetic intr-un termen foarte scurt, dar si la un pret destul de mic.

Firma Enermed Impex SRL te poate ajuta cu un astfel de certificat, asta datorita experientei de peste 18 ani in domeniul energetic, dar si datorita faptului ca au cel mai mic pret de pe piata. Echipa este formata din doctori ingineri care sunt atestati de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice ca auditori energetici de gradul I. Au elaborat cateva mii de certificate pana in momentul de fata. Ce mi s-a parut interesant la aceasta firma este faptul ca, daca gasesti in alta parte mai ieftin, ei iti ofera un discount suplimentar. Cei de la Enermed Impex SRL elaboreaza certificate in:

 • Bucuresti si judetul Ilfov
 • Pitesti
 • Ploiesti
 • Brasov
 • Giurgiu
 • Cluj
 • Timisoara
 • Tulcea
 • Constanta

Certificat energetic

Eliberarea certificatului energetic il vor face intr-un termen foarte scurt, elibereaza certificate intr-un interval de la 4 ore pana la 24 ore de la data vizionarii imobilului de catre specialistul lor.

Dupa cum va spuneam preturile sunt scazute si accesibile oricui, astea fiind:

 • 130 lei pentru o garsoniera
 • 150 lei pentru un apartament de 2 camere
 • 160 lei pentru un apartament de 3 camere
 • 170 lei pentru un apartament de 4 camere
 • 180 lei pentru un apartament de 5 camere
 • pentru o casa, o vila sau alt loc pretul este negociabil in functie de suprafata si complexitate.

 

Ce pasi trebuie sa urmezi pentru eliberarea unui certificat:
 1. Contactati firma Enermed Impex SRL  telefonic sau online
 2. O vizita de aproximativ 10-15 minute
 3. Elaboreaza certificatul energetic
 4. Elibereaza certificatul.

Certificatul energetic incadreaza imobilul intr-o grupa de eficienta energetica. Clasele energetice sunt cuprinse intre “A”si “G”, unde clasa “A” este cea mai eficienta, insa aceasta clasa nu este intalnita foarte des. Clasa energetica “G”  reprezinta o eficienta energetica scazuta, de obicei aceasta clasa este oferita imobilelor care au sistemul de incalzire pe baza unei sobe.

 

certificat energetic in 24 ore

 

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.