Refresh loader

Cum se desfasoara sedintele de kinetoterapie si masaj in cadrul centrului Pas cu Pas

Cum se desfasoara sedintele de kinetoterapie si masaj in cadrul centrului Pas cu Pas

Diagnosticul de tulburare cu spectru autist este unul de impact pentru parinti. Insa datorita studiilor si a modului in care au avansat lucrurile in zilele noastre, acum un copil cu autism are sanse sa fie mai bine integrat in societate, are sansa de a trai o viata cat mai aproape de normalitate. Cu cat diagnosticarea este mai precoce si interventiile terapeutice sunt mai rapid implementate, cu atat mai bine.
Printre terapiile recomandate se numara kinetoterapie si masaj. Astfel de sedinte pot fi programate la Centrul Pas cu Pas din Suceava. Cat despre ce presupun acestea si cum decurge totul, detaliem in randurile ce urmeaza.

Kinetoterapie prin joaca

Fiecare tip de terapie va fi adaptata si personalizata, conform unei evaluari pe care specialistul o va realiza. Kinetoterapia si masajul sunt ideale impreuna si vor avea ca scop o serie de beneficii pe termen lung. Insa la inceput activitatea este una minima, mai mult statica, iar terapeutul incearca sa stabileasca o legatura cu cel mic.
Altfel spus, terapia trebuie pusa in aplicare prin joc si joaca. Nimic nu este fortat si copilul trebuie sa revina cu drag de fiecare data la sedintele stabilite.

Care este scopul kinetoterapiei si masajului in terapia copilului cu autism

Sportul este sanatate curata, practicarea oricarui tip de sport are beneficii pentru oricine. In mod special pentru copiii cu autism sunt urmarite, prin kinetoterapie si masaj, obiective precum educarea echilibrului static, controlul si coordonarea miscarilor, dezvoltarea motricitatii printre altele. Ca urmare a terapiilor de acest gen copilul devine mai constient de propriul corp, de orientarea sa in spatiu si timp.

Alte avantaje:

Este stimulata atentia si concentrarea.
Antrenarea memoriei.
Tonifierea musculaturii.

Terapia complexa, ce continua si acasa

Se spune ca o data ce ai cunoscut un copil cu autism, ai cunoscut doar un caz. Cazurile sunt diferite, manifestarile sunt diferite, de aceea, stadiul din care sunt diagnosticati si stadiul din care incepe terapia conteaza extrem de mult. Terapia, de orice fel ar fi ea, ca vorbim de ABA, de logopedie sau kinetoterapie & masaj, trebuie sa tina cont de o evaluare personalizata.

Parintii sunt incurajati sa continue si acasa, in orice masura pot, astfel de programe benefice.
In cadrul Centrului Pas cu Pas regasiti o echipa de specialisti disponibili pentru aplicarea terapiilor de acest gen, specifice pentru copiii cu autism. Detalii aici:

Contact

Strada Marasesti, nr. 18
etaj 4, camera 8
0721.86.11.25

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link