Refresh loader

De ce este curatenia absolut necesara la locul de munca

De ce este curatenia absolut necesara la locul de munca

Cunoasterea regulilor de igiena si curatenie la locul de munca de catre toti lucratorii orice sector este obligatorie, deoarece oricat de bune ar fi produsele de curatenie, daca aceasta nu este facuta corespunzator este egal cu zero.

Orice firma care se respecta si isi respecta angajatii si clientii trebuie sa asigure conditii cel putin decente din orice punct de vedere. Nerespectarea regulilor poate duce la sanctionarea firmei ceea ce va afecta in mod categoric atat imaginea acesteia cat si bugetul. Pe langa sanctiuni, nimanui nu I-ar placea sa lucreze intr-un mediu toxic, indiferent cat de bine platit ar fi iar oamenii vor fugii mancand pamantul de astfel de angajatori.

Pentru a putea asigura strictul necesar in curatenie este nevoie de produse profesionale de calitate. Cu ajutorul celor de la Sanito.ro puteti achizitiona orice va este necesar pentru a putea asigura angajatilor conditiile optime de munca de la prosoape hartie, sapunuri, detergenti dezinfectanti, solutii dezinfectante pentru orice suprafete, birouri, podele, gresie, faianta pana la covorase profesinale, si multe altele absolut necesare pentru mentinerea igienei si a curateniei adecvate.

Intrarea in cladire trebuie sa existe covor special pentru intrare, pentru retine mizeria de pe talpi iar inauntru, covorase dezinfectante, speciale pentru a impiedica dezvoltarea microbilor aflati pe podea. Bineinteles ca nu se va rezolva totul cu un simplu covor dar sunt extrem de utile pentru a putea mentine o igiena corespunzatoare si pentru a nu prinde mirosuri.

Daca vorbim despre birouri, atat biroul cat si tastatura ori mouse-ul trebuie dezinfectate zilnic datorita folosirii intense ale acestora si stim cu totii ca mainile si cele mai predispuse in colectarea microbilor deoarece practic facem totul cu ele.

In ceea ce priveste gupurile sanitare, curatenia trebuie facuta mult mai riguros, deoarece aici este mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor si microbilor si nu este deloc indicat ca acestea sa se transmita de la un om la altul deoarece se pot transmite tot felul de infectii ori boli. Daca acest lucru se va intampla din vina angajatorului, firma va fi sanctionata aspru iar imaginea acesteia va fi grav afectata.

Bine inteles ca pastrarea curatenie depinde si de angajati dar intr-o masura destul de mica fata de responsabilitatea si obligatia pe care o are angajatirul. O buna prevenire inseamna si impartasirea cunostintelor despre pastrarea igienei. Trebuie respectate regulile de baza pentru evitarea infectiilor si reguli privitoare la concediul medical atunci cand lucratorii sunt bolnavi. Locul de munca trebuie sa aiba acces usor la apa de baut si in spatiile intens circulate, se recomanda sa existe geluri pentru curatarea mainilor cu servetele antibacteriene.

Pe langa curatenie trebuie facuta si dezinsectia. Inevitabil pot sa apara genul acesta de probleme dar dezinsectia trebuie facuta periodic, indiferent daca sunt sau nu probleme cu insectele si trebuie facuta cu porduse speciale si anume, insecticide.

Exista stufii care confirma ca angajatii cu tendinta de ramane mai mult la un loc de munca unde sunt respectati si din punctul de vedere al igienei si al sanatatii iar acestia vor contribui la crearea unei imagini pozitive pentru firma

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link