De unde si cand este recomandat sa inchiriem o masina?

De unde si cand este recomandat sa inchiriem o masina?

 

În locurile aglomerate, cum ar fi aeroporturile mari și locurile de vacanță populare, companiile de închiriere își schimbă foarte mult prețurile – uneori de mai multe ori pe zi. Adesea aceste schimbări sunt mici, dar uneori pot fi substanțiale. Dacă mergi intr-o zona intens populata de turisti, merită rezervat de îndată ce știi de ce ai nevoie.

Când închiriați intr-o zona mai putin populata de turisti, prețurile nu au tendința de a varia atât de mult. Deci merită rezervat de îndată ce vă cunoașteți datele. Astfel veți obține ceea ce aveți nevoie.

Dacă doriți un anumit tip de mașină, cum ar fi un automobil cu șapte locuri, mașină de lux, convertibilă sau cu tracțiune integrală, merită să vă rezervați cât mai din timp posibil. Firmele de închiriere au tendința de a avea mai puține astfel de autoturisme, iar odată ce sunt inchiriate, le-ati pierdut. Prețurile acestor mașini mai neobișnuite nu merg atât de mult în sus și în jos, deci nu prea are rost să așteptați. Exista posibilitatea de a gasi o oferta buna de ultima ora, de asemenea exista riscul sa nu gasiti nici o masina disponibila.

Dacă sunteți mulțumit cu una dintre cele mai frecvente mașini – ceva în grupurile mini, economice sau compacte – nu ar trebui să fie o problemă de rezervat în ultimul moment, deoarece cele mai multe  firme de închirieri  auto din Bucuresti au mai multe dintre acestea.

Rezervarea cu trei până la șase luni înainte de a călători este de obicei cea mai bună pentru a obține un pret bun. Rezervați destul de devreme pentru a obține mașina dorită de la firma de închiriere la alegere, fără a risca să crească prețurile in apropierea vacantei dvs. Prețurile tind să fie cele mai competitive în această perioadă.

De ce prețurile se schimbă atât de mult?

Prețurile se schimbă deoarece companiile de închiriere nu doresc prea multe mașini care stau în parcul auto, atunci când ar putea fi închiriate. Deci, dacă mai puțini oameni rezervă mașini decât se așteaptă, vor reduce prețurile pentru a atrage mai mulți clienți. Și dacă primesc mai multe rezervări decât se așteptau, vor crește prețurile pentru a maximiza ceea ce aduce fiecare mașină rămasă.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.