Dentistul,teama si frica

Cand ma gandesc numai la cuvantul dentist ma i-au niste fiori pe spate, de frica pot spune. Cel putin asa imi amintesc de cand eram mic. Imi era foarte teama. M-am spalat mai mereu pe dinti, chiar pot spune ca erau foarte albi si fara carii, dar dupa un timp am inceput sa ii neglijez. Si treceau zilele, lunile, si au inceput sa se carieze si sa nu mai fie atat de albi. M-am ingrijorat rau cand mi-am dat seama. Oare ce puteam face? Nu imi ramanea decat sa ma duc la dentist sa imi curete dintii si sa imi rezolve problemele pe care le aveam. Cu toate ca imi era putin teama, am inteles faptul ca toti oamenii la un moment dat trebuie sa-si invinga fricile, mai devreme sau mai tarziu, si sa ia viata in piept, chiar daca asta ar insemna sa intre intr-un cabinet stomatologic. Nu putem trai toata viata cu teama, nu? Un om indraznet isi poate invinge orice temere.


Am incercat prin cunostinte sa gasesc un medic stomatolog bun, dar fara nici un rezultat. Tot aveam senzatia ca o sa ma doara si de aceea, cand ajungeam in fata cabinetului si auzeam tot felul de sunete, aproape ca o rupeam la fuga. Pana intr-o zi cand mi-am pus o intrebare: Daca ma duc, ce se poate intampla? Probabil o sa ma doara putin pe moment, iar dupa aceea nu o sa mai am treaba. Ma voi mandri cu dantura mea, voi putea rade cu gura pana la urechi, nu voi mai fi complexat de aspectul dintilor mei.

Am gasit pe net o clinica stomatologica care parea sa fie foarte serioasa. Si chiar am intuit bine. Medicii de la clinica respectiva pot sa spun ca sunt foarte bine pregatiti si au o mana usoara, ca nu simti absolut nimic. Si asa mi-am facut dantura la fel cum era inainte, poate chiar mai frumoasa pot spune si am fost foarte multumit.

Am inceput, rand pe rand, sa-mi indrum si prietenii care aveau probleme dentare sa mearga la acea clinica.

Bunica mea, intr-o zi si-a rupt proteza intr-un colt de paine.Doamne, ce sperietura a tras, s-a gandit ca trebuie sa paseasca intr-o clinica stomatologica buna. Auzind de acea clinica la care am fost si eu, evident ca ii povestisem de ea, a fost de acord sa mearga acolo sa-si puna o proteza partiala buna. Atat a fost de multumita de acea clinica, incat a venit acasa mai mult chiuind de bucurie.

 

 

 

 

logoIVORY-80h

 

http://www.dentfix.ro/

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.