Refresh loader

Dupa 1 an: lapte praf sau lapte de vaca?

Dupa 1 an: lapte praf sau lapte de vaca?

Cand bebelusul implineste 1 an alimentatia este deja, de cateva luni, diversificata. Sunt putine mame care reusesc sa isi mai alapteze copilul dupa ce acesta a trecut de 6 sau 12 luni. In acest caz trebuie sa ii administram copilului un inlocuitor. Laptele nu trebuie sa lipseasca in alimentatia celui mic. Insa, ce ii dam: lapte praf sau lapte de vaca?

Sunt parinti care considera ca laptele de vaca este foarte bun dupa varsta de 1 an. Insa medici pediatri nu il recomanda deoarece laptele de vaca nu sustine intreg aportul de minerale si vitamine obligatorii in cresterea copilului. Chiar daca hrana poate suplini anumite elemente, acestea nu sunt suficiente. Multi spun ca pe vremea bunicilor copiii erau hraniti astfel, dar sa nu uitam ca lucrurile s-au schimbat. Hrana nu mai este atat de consistenta si sanatoasa cum era odata. Laptele de vaca nu mai este bogat in vitamine deoarece soul este poluat si nici ceea ce consuma animalele nu mai este de calitate. De aceea, cel mai indicat este ca sugarii sa fie hraniti cu lapte praf. O sa spuneti ca si acesta este produs tot din lapte de vaca. Perfect adevarata afirmatia, insa trebuie sa stiti ca majoritatea companiilor fac acest proces intr-un mediu controlat si aduc imbunatatirile necesare pentru a asigura aportul nutritiv corect alimentatiei sugarului. Una din companiile care respecta cu sfintenie cerintele de pe piata este Topfer. Compania germana produce lapte praf conform cu standardele impuse de comitetele ce se ocupa cu controlul calitatii laptelui praf. Laptele provine de la vaci crescute in fermele din muntii Alpi, in cunoscuta zona Allgau. In plus, productia laptelui praf are loc in aceeasi zona pentrua nu-i altera proprietatile nutritive. Laptele de vaca este procesat si apoi imbunatatit cu cantitatile indicate de vitamine astfel incat sa semene cat mai mult ca si consistenta si valoare nutritiva cu laptele matern. S-au adaugat, in plus, in laptele Topfer 4 bifido culturi ( acele bacterii sanatoase ce asigura o functionare buna a sistemului digestiv), LC-PUFA (acizi grasi polinesaturiati cu lant lung sau, pe intelesul tuturor, Omega 3 si Omega 6) si oligoelemente. Astfel laptele praf este cel care ii asigura sugarului aportul corepsunzator in crestere.

Pentru copiii de peste 1 an, a fost dezvoltata si imbunatatita formula Topfer Kinder. Elementele din acest lapte sunt dozate in asa fel incat sa suplineasca necesarul nutritiv corespunzator varstei bebelusului. Daca la nastere anumite proteine sau vitamine au doza mai mare sau mai mica, cantitatile acestora se modifica deoarece sunt elemente ce se pot lua acum din hrana solida, fructe, branza, oua. In ceea ce priveste gramajul mai mare, acesta este introdus deoarece acum sistemul digestiv al copilului este pregatit si format pentru a acceptat mai mult. Deigur, un alt sfat de la specialistii Topfer este renuntarea la hrana cu biberonul. Ideal este sa incepeti sa il invatai pe cel mic sa bea formula din canute speciale si asta pentru ca laptele pentru copii de peste un an contine carbohidrati. Daca acestia patrund in cavitatea bucala prin intermediul tetinei pot ataca smaltul si apar, de la varste foarte fragede, cariile dentare.

Acestea sunt, in principal, argumentele pentru flosirea laptelui praf la copii de peste 1 an. Si pentru a-i asigura copilului o masa de calitate, folositi laptele praf Topfer pe care il puteti achizitiona de la bebelusultau.ro deoarece aici il puteti gasi la cel mai mic pret de pe piata.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link