Energie ieftina cu panouri fotovoltaice policristaline de la dbsolar.ro

La sfarsitul anului 2016, panourile fotovoltaice instalate in diverse parti ale Terrei au furnizat peste 300 de gigawatti, adica 2% din cantitatea de energie produsa la nivel global. Aceste cifre vor continua sa creasca pentru ca, asa cum se stie de mult, energia solara este gratuita…

Dar tehnologiile care permit transformarea acesteia in curent electric sunt – privite dintr-o perspectiva istorica – relativ recente, primul panou fotovoltaic functional facandu-si aparitia in anul 1894 pe acoperisul unei cladiri din New York. Dar panouri policristaline din ziua de azi nu prea mai seamana cu panourile create la sfarsitul secolului al XIX-lea de inventatorul american Charles Fritts decat in teorie, pentru ca de atunci tehnologia solara fotovoltaica a evoluat atat in ceea ce priveste randamentul puterea instalataa acestora, cat si in privinta materialelor si tehnologiilor de fabricatie folosite.

Daca celulele fotovoltaice create de Fritts cu peste 12 decenii in urma erau din seleniu, panourile solare din ziua de azi se fac din siliciu, element chimic izolat in anul 1823 de catre fizicianul suedez Jakob Berzelius, care i-a analizat si descris proprietatile. Cum siliciul este, ca raspandire, cel de-al saptelea element din Univers si al doilea de pe Terra, (putand fi gasit nu doar in nobilele cristale de cuart, ci chiar si in banalul nisip), se poate spune ca industria producatoare de panouri fotovoltaice nu va fi niciodata in pericol sa ramana fara materie prima. Pe cand combustibilii fosili sunt, in ciuda din ce in ce mai indraznetelor si mai performantelor tehnologii de extractie, epuizabili… Trebuie de asemenea subliniat faptul ca instalatiile si sistemele fotovoltaice sunt prietenoase cu mediul inconjurator, intrucat, spre deosebire de termocentralele care functioneaza pe baza de combustibili fosili, acestea NU emit in atmosfera bioxid de carbon si alte gaze: metan, monooxid de carbon, oxizi de sulf etc.

De mai bine de un deceniu, panourile fotovoltaice policristaline castiga teren in fata celor „traditionale”, monocristaline, datorita pretului de productie (care se reflecta in cele de vanzare) mai scazute. Acestea sunt obtinute din deseuri sau resturi de cristal care raman de la prima prelucrare in urma careia este obtinut monocristalul. In plus, panourile fotovoltaice policristaline ofera un randament mai bun la temperaturi ridicate, astfel ca in verile caniculare, cand temperatura lor poate ajunge pana la 80 de grade Celsius, isi vor pastra randamentul de conversie a energiei solare in electricitate.

Fie ca doriti independenta energetica totala (sau nu aveti posibilitatea de a va conecta la sistemul energetic national), fie ca alegeti sa ramaneti conectati in retea, vanazand surplusul de energie electrica produsa prin conversia energiei solare, panourile fotovoltaice policristaline oferite de compania romaneasca dbsolar.ro din Pucioasa reprezinta alegerea ideala. Acestea au o putere instalata de 245 W si livreaza 12, 24 si 48 de volti, putand fi folosite pentru alimentarea mai multor tipuri de aparate electrice si sisteme auxiliare (baterii si convertoare DC / AC). Au o lungime de 1660 mm, o latime de 990 mm, o grosime de numai 40 de mm si o greutate de 18 kg, putand fi amplasate atat pe acoperisurile unor locuinte, cladiri de birouri sau hale industriale cat si la nivelul solului.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.