Evaluarea starii anvelopelor

Evaluarea starii anvelopelor

La viteze mai mari, anvelopele au o șansă mai mare de a fi avariate de pericolele rutiere sau de incalzirea foarte mare. Vitezele mari pot contribui, de asemenea, la o pierdere rapidă a aerului sau chiar la o explozie bruscă a pneurilor, ceea ce poate duce la pierderea controlului asupra vehiculului.

Simptom: anvelope plate

Diagnostic: deteriorarea anvelopei care necesită reparații. Cele mai multe nereguli constau in  găuri sau tăieturi de până la ¼  din suprafața de rulare si pot fi reparate în mod satisfăcător de către profesioniști instruiți folosind proceduri aprobate de industrie.

Soluţie:

Schimbați anvelopa plană cu anvelopa dvs. de rezervă. Apoi, vizitați un dealer de anvelope Debica pentru o inspecție cât mai curând posibil. Acestia pot determina apoi ce  daune (intern și extern) au anvelopele dvs. și dacă doriți să vă reparați sau să înlocuiți anvelopa.

Simptom: anvelopă subpresiune

Diagnostic: presiune mica in pneuri. O anvelopă se numește subpresiune atunci când nu are o presiune suficientă a aerului pentru a satisfice cantitatea de aer recomandată de producătorul vehiculului. Anvelopele cu presiune a pneurilor redusă duc la spargere și anvelope.

Reduce durata de viață a anvelopei datorită uzurii crescute a marginilor exterioare . Generează căldură excesivă, ceea ce reduce durabilitatea pneului și poate duce la defectarea lui.

Reduce economia de combustibil prin rezistența crescută la rulare (anvelopele cu înclinare ușoară fac ca vehiculul să funcționeze mai mult).

Soluţie:

Adăugați aer la anvelopă până când atinge presiunea corespunzătoare (psi, măsurată cu ajutorul unui manometru). Pentru a găsi o presiune adecvată a aerului, consultați manualul de utilizare al autovehiculului sau găsiți psi-ul recomandat pe autocolantul de pe ușa dumneavoastră.

Simptom: uzură în partea centrala

Diagnostic: extra presiune Pe o anvelopă umflata prea mult, centrul benzii de rulare poartă cea mai mare parte a încărcăturii și se uzează mai repede decât marginile exterioare.

Pentru a preveni extra presiunea , verificați întotdeauna anvelopele atunci când sunt reci, înainte de a fi conduse sau cel puțin  la trei ore după ce s-au oprit din mers.

Soluţie:

Reglați presiunea de umflare folosind un manometru pentru anvelope atunci când acestea sunt reci și înainte de a porni. Pentru a găsi o presiune adecvată a aerului, consultați manualul de utilizare al autovehiculului sau găsiți recomandarile pe autocolantul de pe ușă.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.