Ghid pentru părinții de bebeluși: Cum alegi premergătorul perfect

Fiind întotdeauna curioși, bebelușilor le place să exploreze cu frenezie mediul în care trăiesc, descoperind mereu lucruri noi. Părinții sunt mereu preocupați să le asigure toate condițiile necesare unei dezvoltări armonioase, oferindu-le în mod constant jucării atractive care să îi captiveze.

Fiecare copil are un ritm de dezvoltare diferit, astfel că, unii încep să meargă mai devreme, alții un pic mai târziu, lucru care nu ar trebui să constituie un motiv de îngrijorare pentru părinți.

Una dintre cele mai importante metode care poate facilita dezvoltarea copilului este utilizarea unui premergător. Dincolo de considerentele bugetare, mai există și alte criterii pe care ar trebui să le ai în vedere atunci când achiziționezi un premergător pentru micuțul tău și anume:

Siguranța

Premergătorul este un dispozitiv folosit de bebeluși înainte de a învăța să meargă singurei, iar înainte de a achiziționa, ar fi bine să te interesezi de caracteristicile produsului pentru a nu supune copilul la niciun risc.

De exemplu, există anumite premergătoare pentru copii care sunt prevăzute cu sisteme eficiente de evitare a accidentelor (în apropierea treptelor).

De asemenea, este recomandat să optezi pentru acele premergătoare care au un cadru solid și o bază foarte lată pentru a  evita răsturnarea.

Vârsta

De regulă, specialiștii recomandă utilizarea premergătorului atunci când bebelușul a îndeplinit vârsta minimă de 6 luni, în niciun caz mai devreme. De altfel, nu există o vârstă standard pentru toți copiii, ci fiecare bebe are ritmul său de dezvoltare.

Confortul

Unul dintre aspectele cele mai importante din cadrul procesului de selecție este asigurarea unui grad sporit de confort.

Așadar, pentru a fi sigur că bebelușul tău se simte confortabil în premergător, asigură-te că alegi unul cu un suport moale.

Greutatea

Indicat ar fi să alegi un premergător care să aibă o greutatea redusă pentru a-l putea transporta cu ușurință. Pe de-o parte, cu cât este mai greu, cu atât va fi mai dificil de utilizat și de micuțul tău.

Pe de altă parte, atunci când îl depozitezi, va fi mult mai ușor, iar dacă optezi pentru un produs cu o pliere foarte compactă, nu va ocupa mult spațiu.

Accesoriile

Atunci când alegi premergătorul pentru bebe, ar fi indicat să optezi pentru un produs  frumos colorat și căruia îi poți atașa jucăriile lui preferate.

De exemplu, te poți orienta pentru un model care emite sunete pentru a-i capta atenția micuțului, stimulând în același timp simțurile bebelușului.

Înălțimea

Având în vedere că nu toți copii au aceeași conformație – unii au picioarele mai lungi, alții mai scurte, este indicat să alegi un premergător care cu caracteristici ajustabile ale înălțimii.

Prețul

La ora actuală, pe piața de specialitate există o sumedenie de produse cu diverse accesorii, care îndeplinesc o serie de funcționalități menite să-i mențină bebelușului interesul viu.

Așadar, poți găsi premergătoare ieftine sau ceva mai scumpe, în funcție de preferințele tale și de necesitățile copilului.

De altfel, producătorii îmbunătățesc în mod constant produsele pentru a oferi bebelușilor cea mai bună experiență înainte de a învăța primii pași.

Distribuie

Leave a Reply