Refresh loader

Informatii care va sunt de folos daca vreti sa faceti un foraj de apa

Informatii care va sunt de folos daca vreti sa faceti un foraj de apa

Beneficiarii forajelor de apa sau de pompe de caldura nu au de obicei nici un fel de pregatire in acest domeniu. Din acest motiv, este util ca ei sa cunoasca minime detalii despre foraje in general, pentru a exclude posibilitatea de a fi pacaliti si pentru a lua cele mai bune hotarari legate de alimentarea cu apa pentru acoperirea nevoilor lor.

Avand in vedere gradul de poluare din ultimii ani, fantanile nu mai reprezinta o solutie optima din punct de vedere al sanatatii, deoarece panza freatica din care provine apa captata poate fi infestata sau se poate infesta cu usurinta. Puteti apela la aceasta solutie doar daca in zona respectiva se gasesc izvoare de adancime ce ajung la suprafata.

Varianta optima de alimentare cu apa, atunci cand panza freatica se afla la o adancime peste 20 metri, o constituie putul forat cu diametru uzual intre 150 mm – 300 mm.  In comparatie cu fantanile, de unde puteti scoate apa prin diferite metode la indemana, apa dintr-un put forat se poate scoate numai cu ajutorul unor  pompe submersibile.

Iata ce trebuie sa stiti in primul rand despre puturile forate:

  • Un put forat nu constituie o simpla gaura in pamant. O data incheiate lucrarile, putul trebuie predate impreuna cu fisa apei si cu debitul verificat.
  • Nu toate forajele dispun de apa. Din acest motiv, contactarea unei firme serioase va va scuti de eventualele probleme, avand grija sa stabileasca diagnoza putului inainte de introducerea tuburilor prin carotaj electric.

Va atragem atentia ca multe din ofertele de pe piata pot fi inselatoare, mai ales daca puturile se fac cu echipamente artizanale. Pentru a evita probleme ulterioare cu functionarea instalatiei de apa de menaj, pentru consum sau irigatii, va recomandam sa apelati doar la serviciile unei firme autorizate, care in plus va poate elibera si actele necesare tuturor lucrarilor aferente.

Echipa noastra de specialisti in domeniu va asigura lucrari impecabile de foraje de mare adancime cu noroi bentonic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link