Refresh loader

Inoata in orice anotimp la Bazin inot Alexandreea!

Inoata in orice anotimp la Bazin inot Alexandreea!

De obicei, asociem inotul cu anotimpurile calde, insa de cand tehnologia si-a facut loc din ce in ce mai mult in viata noastra, inotul este posibil chiar si pe timp de iarna. Cautand pe internet, am descoperit https://www.initiereinot.com/bazin-inot-alexandreea, un loc nemaipomenit, deoarece beneficiaza de structuri moderne, antrenori bine pregatiti care indruma si supravegheaza cursantii, dusuri si un bazin demn de olimpiade. Bazinul Alexandreea beneficiaza de canal perimetral, dezumidificator, sistem automat de reglare a PH si CL si dezinfectarea apei cu UV si centrala de tratare a aerului.

Desi sunt persoane care stiu sa inoate, de exempu, in perimetre mici, dimensiunea de 25 de metri ai bazinului poate sa intimideze la incept, insa frica de apa este usor indepartata multumita cunostintelor oferite de antrenorii de inot.

Predarea inotului a evoluat si acum este acceptat pe scara larga faptul ca trebuie sa fii perfect confortabil in apa inainte de a invata diferitele tehnici de inot. Cu toate acestea, multe persoane se confrunta cu temeri legate de apa intr-un anumit grad sau altul (numita si acvofobie). Aceste temeri de apa pot lua multe forme. De exemplu, unora le place sa-si puna fata in apa, in timp ce altii se pot scufunda, dar niciodata nu se aventureaza adanc.

Cum depasim temerile?
Cineva care se teme de adancime poate, de exemplu, sa reuseasca sa traverseze piscina, fortandu-se, punandu-si toata vointa sa-si reduca emotiile, dar aceasta este doar o solutie pe termen scurt. Scopul nu trebuie sa fie „sa te descurci” cu frica, ci sa gasesti modalitati de a te simti cu adevarat in siguranta (inclusiv in situatii neprevazute) si de a te bucura de a fi in apa.

Ca orice fobie, frica de apa este insotita de reprezentari irationale: de exemplu, aceea de sufocare daca iti bagi fata in apa sau nu poti pluti. Fata de aceste reprezentari, este adesea tentant sa apelam la ratiune pentru a demonstra ca aceste credinte sunt false. Cu toate acestea, aceasta strategie isi atinge rapid limitele, mai ales atunci cand emotiile sunt profund inradacinate. Fata de situatii percepute ca fiind foarte periculoase, creierul nu este in general permeabil la rationament.

Activitatile acvatice se desfasoara adesea in grupuri, unul poate fi tentat sa se compare cu alti practicieni pentru a judeca propriul progres. Cu toate acestea, fiecare experienta este diferita si doua persoane nu experimenteaza niciodata aceleasi emotii.

Nu este nimic ireversibil in privinta fricii de apa. Dupa cum arata numeroase marturii, este intotdeauna posibil sa fii complet reconciliat cu apa si sa te bucuri de practicarea activitatilor acvatice. La originea acestui succes, exista adesea o structura specializata care a reusit sa creeze conditiile pentru ca acest clic sa aiba loc. Teama de apa a devenit totusi o afacere profitabila in ultimii ani, iar cursurile pentru a o depasi au inflorit in piscine fara a fi disponibila calitatea si experienta necesara. Iata cateva puncte importante pentru ca aceasta experienta sa aiba succes.

Daca vrem sa memorizam aceste noi senzatii in subconstientul nostru, este esential sa ne acordam timp. Depasirea fricii de apa si invatarea inotului reprezinta o calatorie progresiva, ale carei etape principale sunt:

-Bucurati-va sa va cufundati;
-Simtiti ca puteti pluti in timp ce va relaxati;
-Simtiti-va sprijinul pentru a va deplasa.

Iti va lua timp sa experimentezi cu fiecare dintre acesti pasi inainte de a trece la urmatorul. In mod paradoxal, castiga-ti timpul. Multe esecuri se datoreaza invatarii tehnice timpurii, in timp ce, pe de alta parte, cineva care este intr-adevar confortabil in apa va invata destul de usor sa efectueze miscarile precise ale bratelor si ale picioarelor.

Pentru ca aceasta pedagogie sa fie aplicata eficient, este necesar sa apelati la profesionisti care au experienta reala in acest domeniu. Acestea trebuie, desigur, sa fie prezente in apa si in numar suficient. Mai presus de toate, trebuie sa stie sa se linisteasca, sa accepte aceasta teama si sa respecte ritmurile tuturor. Supravegherea acestei activitati necesita cel putin la fel de multe calitati umane ca si calitati tehnice.

In cele din urma, este important sa fii intr-un mediu linistitor. Piscinele cu trafic ridicat si ponderea lor de zgomot si stropi nu sunt neaparat locurile ideale pentru relaxare. Ideal este sa ai o nisa specifica, care va fi rezervata in intregime activitatii tale. Temperatura apei este, de asemenea, importanta, este mult mai usor sa abordati in mod linistit aceasta activitate daca apa este suficient de incalzita (cel putin 29 de grade).

Depasirea fricii de apa este o victorie, dar este una dintre rarele victorii care se obtin cu blandete si rabdare, mai degraba decat prin constrangere si spirit de concurenta. In aceste conditii, poate fi inceputul unei experiente minunate, asa cum arata experienta multor „ex-acvafobi” pentru care placerea gasita in apa este egala ca intensitate cu temerile lor trecute.

La bazinul Alexandreea toti cei care intra nu mai vor sa iasa, deoarece temperatura apei este placuta si distractia in toi!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link