Refresh loader

Insetat de invatatura

Insetat de invatatura

Era, e drept, setos de invatatura, dar ii venea intr-ajutor si firea-i neimblanzita dimpreuna cu dragostea pe iubita lui. Luase cu el gramatica si o studiase de mai multe ori de la un capat la celalalt, pana cand mintea lui viguroasa si odihnita ajunsese sa o stapaneasca. Observase cu atentie toate greselile de gramatica facute de colegii lui si se obisnuise sa indrepte in minte toate frazele incorecte si sa inlocuiasca expresiile vulgare.
Cu mare satisfactie baga de seama ca urechea ii devenea sensibila si ca incepea sa capete simt gramatical. O constructie gresita il supara la fel ca si o lipsa de acord, dar, adeseori, din lipsa de exercitiu, chiar el era cel care isi pricinuia suparari de acest fe, pentru ca limba refuza sa invete de la o zi la alta un nou sistem de vorbire.
Dupa ce a luat de mai multe ori gramatica de la inceput, s-a apucat sa studieze cu ajutorul dictionarului, imbogatindu-si vocabularul cu cate douazeci de cuvinte pe zi. I si dadu repede seama ca nu e vorba de o treaba prea usoara si, stand in camera lui, repeta cu incapatanare lista din ce in ce mai lunga de pronuntari si definitii si totdeauna se chinuia sa le invete pe dinafara, pana in clipa cand il dobora somnul.
Repeta mai ales frazele pe care pana atunci le folosise ori pronuntase incorect, ca sa-si obisnuiasca astfel limba sa vorbeasca cat mai bine. Cuvintele pe care pana atunci le stalcise le repeta acum de mii de ori si, spre surprinderea lui, intr-o buna zi isi dadu seama ca incepe sa vorbeasca o engleza mai curata si mai corecta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link