Interfon de la Electra Instal

Echipa se intalneste in fata parcului. Seful le imparte fluturasii, apoi le explica pe care traseu vor merge prin cartier. Inainte de a se desparti le reaminteste tuturor ca vorba dulce mult aduce, ca politetea este cea care deschide si cel mai sofisticat interfon. Baiatul prinde in mana stanga un manunchi de flyere publicitare, isi arunca pe umar ghiozdanul si se indreapta spre primul bloc. Formeaza un numar aproape la intamplare si asteapta. Interfonul suna imperturbabil,la fiecare cateva secunde se aude o voce de femeie intreband cine este. Baiatul ii raspunde: Buna ziua. Sunt copilul care imparte pliante publicitare, imi deschideti si mie usa, va rog? Femeia deschide, uitand ca vecinii ei au decis sa puna interfon la bloc tocmai pentru a se feri de intrusii care doreau sa intre pe scara, uitand ca au aflat prea tarziu ca exista la electrainstal posibilitatea de a folosi interfon Electra, ca iesea intotdeauna cearta pe holuri cand apareau pliantele publicitare pe care oricum nu le citea nimeni, uitand ca au platit parca prea multi bani pentru a se proteja de straini.

Baiatul isi roteste curios ochii prin scara blocului. Arata mai bine decat sufrageria lui de acasa. Pe jos este o mocheta cu un model floral, in coltul din dreapta un ghiveci urias din care zambeste verde un trandafir japonez, deasupra cutiilor postale doua vaze incarcate cu flori artificiale. Parca ar fi intrat pe furis in intimitatea unui apartament in care simtea ca nu ar fi fost binevenit. Isi propune in gand sa le vorbeasca parintiilor acasa despre ceea ce a vazut aici, sperand ca vor lua cuvantul la urmatoarea sedinta de bloc si ca vor povesti celorlalti locatari cat de util este un interfon, cat de curata si de frumoasa poate ramane scara blocului daca este protejata de intrusi, cat de in siguranta ar putea fi si ei daca ar avea interfon.

Nu putea uita dimineata cand iesise din casa pentru a pleca la liceu, iar pe presul de la usa gasise un barbat cu barba alba, mirosind atat de urat incat simtise ca i se face rau. Il privise pe jumatate jenat, pe jumatate sfidator, apoi se culcase la loc. Asa spaima rar i se intamplase baiatului sa traiasca. Ca de obicei, isi termina treaba in jurul pranzului. Ajunge acasa, deschide calculatorul, citeste despre tipuri de interfoane, scoate la imprimanta pagina cu detalii despre calculator de pret interfon si fuge la bucatarie, sa le arate parintilor. Spera ca initiativa lui sa schimbe lucrurile si blocul lor sa aiba in curand interfon.

Interfon de la Electra Instal

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.