Refresh loader

Interviu despre probleme penale si birou avocat in Israel

Interviu despre probleme penale si birou avocat in Israel

Domnul Samy Ilie, renumitul avocat al romanilor din Israel, dar si pilon important in asigurarea securitatii a milioane de cetateni din aceasta tara, in trecut, a avut amabilitatea sa ne raspunda la cateva intrebari legate de probleme penale si birou avocat in Israel.

-Domnule avocat, va rog sa imi spuneti cum v-a venit ideea infiintarii biroului de avocatura din Israel si a reprezentantei din Bucuresti!

-Demersul meu si-a propus sa raspunda nevoii romanilor de un aparator care sa vorbeasca limba lor si sa sa simta ca ei. Oamenii de aici sunt diferiti si nu inteleg multe lucruri, de aceea romanii au nevoie de un roman care sa ii consilieze si sa ii apere in fata justitiei.

-Cam cati romani ati ajutat de cand v-ati dedicat lor?

-Am avut sute de procese, unele mai grele ca altele, dar romanii au nevoie si de consultanta si de facilizarea obtinerii cetateniei sau a vizei de lucru, de asistenta la cumpararea unor proprietati, de scrisori de gratiere catre presedinte. In mod cert ca am ajuns la mii de cazuri si ma simt un om implinit ca am putut face atat de putin pentru ei.
Este de datoria mea ca jurist sa imi apar fratii si sa ii ajut cu tot ce au nevoie.

-Care au fost cele mai grele dosare pe care le-ati rezolvat?

-Pentru mine toate cazurile sunt grele si cat se poate de serioase, fiindca pun suflet si ma straduiesc sa le rezolv pe toate. Vedeti dumneavoastra, uneori redobandirea unui permis din cauza depasirii vitezei legale este mai grea decat scoaterea pe cautiune din arest sau obtinerea gratierii in urma scrisorii adresate presedintelui.

In lumea noastra, a avocatilor nimic nu este usor, fiindca totul se raporteaza la lege si unde este lege, nu este tocmeala! Unul dintre cazurile care m-au facut sa ma simt implinit ca aparator a fost o acuzatie nedreapta de viol urmat de uciderea victimei la adresa unui conational.
Omul mi-a marturisit cu lacrimi in ochi ca este nevinovat, iar eu am citit in sufletul sau adevarul.

A fost greu, dar am reusit sa ii dovedesc nevinovatia. Noroc ca am facut la timp cererea pentru vizionarea materialelor stocate pe camerele de luat vederi din zona, pe care se afla filmul crimei! M-as fi simtit vinovat toata viata sa nu pot dovedi vinovatia acelui om. Consider ca este prioritar ca un avocat sa faca tot ce este omeneste posibil sa apere drepturile omului.

-Aveti vreo nemultumire, vreo neimplinire?
-Da, Mi-as dori sa fac mai mult pentru romanii mei si pentru oamenii de aici! As dori ca legea sa fie respectata peste tot, dar asta nu depinde de mine. Ma doare cand romanii sau oamenii de alte nationalitati sunt usor discriminati, cand unii sunt nevoiti sa se apere singuri fiindca nu au bani sau nu au un avocat care sa stie limba lor.

-Dar biroul de la Bucuresti?

-Acela a fost infiintat pentru rudele din tara ale romanilor arestati aici, care doresc sa le asigure o aparare solida sau eliberarea pe cautiune. Intentionez sa infiintez astfel de birouri in cat mai multe orase mari din tara.

Imi place tot ceea ce fac si mai ales oamenii care stiu sa aprecieze eferturile depuse pentru ei. Profesia de avocat seamana in multe privinte cu cea de profesor. Cand alte categorii profesionale dorm, eu studiez dosare, profesorul corecteaza lucrari sau poiecteaza lectia pentru a doua zi.

-Cum acceptati infrangerea in cazul in care apare si ea, cum este si firesc dupa atata victorii?

-Nu ma recunosc invins, pana nu am epuizat si ultima posibilitate de restabilire a dreptatii si de a-mi ajuta clientul. Aici nu este vorba de orgoliu personal, ci de situatia unui om, de viitorul lui. Orice avocat ar trebui sa puna problema in acest fel. Nu conteaza renumele meu ca avocat, ci sa triumfe dreptatea si sa fie respectate drepturile omului.

-Aveti un sfat pentru cei care doresc sa imbratiseze cariera de avocat?

-Sa se dedice apararii drepturilor omului, sa respecte oamenii si sa vada in ei potetiali prieteni sau membri ai familie ca impreuna sa lupte cot la cot, pana la sfarsit.

-Ce sfat le dati romanilor care doresc sa se stabileasca in Israel?
-Sa vina aici cu ganduri curate, sa munceasca si in 5-6 ani se vor realiza! Sa noteze datele mele de contact si cand vor avea nevoie, sa ma solicite!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link