Intretinerea anvelopelor

Care sunt elementele de bază?

Nu există nici o modalitate de a spune exact care este durata de viata a unei anvelope. Viața și kilometrajul unei anvelope depinde de o combinație de factori: designul, obiceiurile șoferului, climatul, condițiile de drum și îngrijirea fata de anvelope.

Câteva repere și sfaturi:

1- Verificare la fiecare  cinci ani

După cinci ani sau mai mult în utilizare, anvelopele dvs. ar trebui să fie inspectate temeinic cel puțin o dată pe an de un profesionist.

2- Zece ani este un maxim de utilizare

Dacă anvelopele nu au fost înlocuite după 10 ani de la data fabricării, Michelin recomandă ca acestea să fie înlocuite cu pneuri noi. Chiar dacă acestea par a fi în stare utilizabilă și nu au fost uzate până la indicatorul de uzură al benzii de rulare, nu este indicat sa va riscati viata. Acest lucru este valabil și pentru anvelopele de rezervă.

3- Îngrijirea adecvată extinde durata de viață a anvelopei

Puteți mări longevitatea anvelopei prin menținerea presiunii corecte a aerului, efectuând rotații regulate ale pneurilor și întreținerea autovehiculului.

Consultați sfaturile noastre de îngrijire a anvelopelor.

Pentru echipamentul original: urmați recomandările producătorului vehiculului privind înlocuirea anvelopei.

Cum să verificați data de fabricație.

Căutați numărul DOT de pe peretele lateral al anvelopei. Aflați cum să verificați data de producție a anvelopei cu codul DOT.

Găsiți dimensiunea pe anvelopă. Fiecare perete lateral are propriile informații unice care este împărțit în trei secțiuni principale.

Cum se repara anvelopa corect?Petic vulcanizat, da. Dop, nu.

Modul corect de a reparara cauciucurile  este prin vulcanizarea acestora la un atelier specializat. Reparațiile  care nu implică scoaterea anvelopei de pe roată pentru o inspecție cat mai eficienta nu sunt recomandate. Un dop este introdus pur și simplu în zona perforată, făcându-l nesigur. Insistați asupra unei inspecții complete și dezmembrarea precum și inspectarea exterioară a anvelopei, a peticelor și umplerea reparației pe interiorul anvelopei.

 

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.