Refresh loader

Intretinerea auto

Intretinerea auto

În lumea întreținerii auto, există o mulțime de informații disponibile. Unele dintre aceste informații au fost transmise din la tată în fiu, iar altele din surse clare, științifice. În plus, în timp ce unele dintre aceste idei s-ar putea să fie aplicabile tehnologiilor auto mai vechi, acestea ar putea să nu mai fie de actualitate, costând, astfel, bani, în loc să vă ajute să îi economisiți. Să aruncăm o privire la unele dintre aceste idei și să le comparăm cu scenariul real.

Uleiul de motor trebuie schimbat la fiecare 5000 de kilometri. Acest lucru a fost valabil în anii ’70, când majoritatea mașinilor foloseau uleiul de 10W-40, despre care se știa că își pierde vâscozitatea la 5000 km, de aceea norma erau să schimbe uleiul în acel kilometraj. Cu toate acestea, de atunci, atât tehnologia lubrifiantului, cât și eficiența motoarelor cu combustie au făcut pași mari, permițând mașinilor să funcționeze mai ușor și mai mare distanță cu o singură schimbare de ulei. Frecvența schimbării uleiului depinde de condițiile de conducere, iar majoritatea modelelor de mașini noi vin cu un sistem de monitorizare a uleiului. Pentru masinile inchiriate, datoria schimbarii uleiului revine firmei de rent a car.

Pentru a menține valabilitatea garanției, mașina trebuie să fie întreținută doar la un centru de service autorizat. Dacă vehiculul dvs. este nou și în termenul său de garanție, cu siguranță, ar trebui să folosiți centrul de service autorizat pentru a evita probleme în cazul apariției unei apelări la garanție. Cu toate acestea, chiar și în garanție, se poate vizita în continuare service-ul local pentru lucrări minore, cum ar fi o verificare generală înainte de o călătorie rutieră sau schimbarea lichidelor. După ce mașina dvs. iese din garanție, este puteți să renunțați la service-ul autorizat și să găsiți un service local bun, dacă doriți să economisiți costurile exorbitante ale unui service autorizat. Atâta timp cât nu este necesară o lucrare electronică complexă și vă alimentați singur piesele de schimb, uleiurile și filtrele, service-ul din proximitate artrebui sa fie sufficient.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link