Refresh loader

Intretinerea ojei semipermanente – ce trebuie sa stii

Intretinerea ojei semipermanente – ce trebuie sa stii

Despre oja semipermanenta stim cu totii, este net superioara unei oje clasice, unii ar spune chiar un hibrid intre clasica varianta si gel. Rezista mai mult pe unghie, se va usca rapid, dar are nevoie de lampa UV; cum stam insa la categoria intretinere?

Oja semi rezista mai bine daca este aplicata corect

Ai nevoie, in primul rand, de produse de calitate; oja semi de la Nolia Shop spre exemplu este de calitate demonstrata. Mai apoi conteaza foarte mult ce tehnica este folosita pentru aplicare. Inainte de orice este nevoie de o baza. Aceasta joaca un rol extrem de important la capitolul acoperire de imperfectiuni. Intareste unghia si o pregateste de aplicarea ojei.
Desi sunt pe piata si produse de tip 3 in 1, ce contin baza si finish, in practica acestea nu sunt ideale, mai ales pentru un tehnician incepator.

Indepartare

Cand vine vremea ca unghiile sa fie refacute, asta la 4 saptamani spre exemplu, caci am spus, oja semi dureaza pe unghie, nu sare, nu se decojeste, dar unghia naturala creste si tradeaza ca nu ti-ai facut manichiura recent. Pentru indepartare poti folosi si acetona, insa nu neaparat vei dori asta. Pentru ca procesul dureaza mai mult, pentru ca unghia va fi afectata, poate chiar distrusa, fiind deshidratata. In acest caz nu aplici acetona si stergi, ci ar trebui sa stai cu unghia invelita in staniol, cu acetona, pret de cateva minute.
Este mai degraba preferata pila. Un tehnician cu experienta va sti sa foloseasca pila fara sa distruga si unghia. Pila indeparteaza doar culoarea si baza de pe unghie, nu si straturi ale unghiei naturale.

Pot sa fac manichiura cu oja semi acasa?

Toata lumea incearca sa gaseasca o varianta mai comoda si optima privind costurile. Manichiura acasa este cea facuta de urgenta sa spunem asa. Este adevarat ca o oja semipermanenta poate fi aplicata si acasa. In fapt nu este atat de greu, este ca o oja normala, se aplica si se lasa la uscat. Totusi, nu poti avea ulterior pretentia ca aspectul sa fie cel perfect.
Ai nevoie de experienta, de pregatirea unghiei inainte si de cateva alte produse profesionale. Spre exemplu lampa UV este nelipsita din procesul de aplicare a ojei semipermanente. Daca in schimb cochetezi cu ideea de a deveni experimentata in acest domeniu poti desigur sa cumperi de la Nolia produsele specifice, ca la salon si sa incerci acasa acest tip de manichiura.
Contact
nolia@noliashop.com
Str. Nufarului, nr. 50, ap.38
Oradea, Bihor, Romania
004 0753 504 472

One thought on “Intretinerea ojei semipermanente – ce trebuie sa stii

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link