Istoricul si avantajele imprimantelor laser

Imprimantele noastre de încredere sunt adesea luate de bune, până când nu mai funcționează! Iată câteva lucruri interesante cu privire la evoluția imprimantei laser moderne:

Prima imprimanta laser din lume, conceputa pentru uz de birou, a fost dezvoltata de Xerox in 1981. Xerox Star 8010 a avut un pret de 17.000 de dolari in acel moment, echivalentul a 44.557,21 dolari in zilele noastre.

Se estimează că se utilizează 3-4 litri de ulei de fiecare dată când se produce un cartuș de toner, generând piața cartușelor de toner recondiționate, realizate din cartușe reciclate care au fost inspectate, curățate, reumplute și testate pentru a menține imprimarea de înaltă calitate .

Imprimantele laser sunt considerate a fi mai precise decât imprimantele cu jet de cerneală. O imprimantă laser color poate imprima fotografii cu aspect realist la 2400DPI.

Alegerea echipamentului de imprimare potrivit este esențială dacă doriți să vă mențineți cheltuielile la un nivel minim și sa va asigurati că aveți rezultate de înaltă calitate cu care să lucrați. Tipul de soluție de imprimare de care aveți nevoie depinde de nevoile dvs.: dacă efectuați o imprimare cu volum mare, vă recomandăm să cumpărați o imprimanta mai mare pentru a se potrivi cu capacitatea dvs. de lucru și, de asemenea, să vă reduceți cheltuielile în materie de consumabile. Birourile mai mici ar putea avea nevoie doar de una sau două imprimante și de aceea trebuie să comparați diferite soluții pentru documente.

Înregistrarea mondială pentru cea mai rapidă imprimantă de birou este seria HP Officejet Pro X, recunoscută de Guinness World Records la o viteză de 70 de pagini pe minut.

In timpul etapei de printare, imprimantele laser folosesc de 3 ori mai multă energie decât o imprimantă desktop. Cu toate acestea, o imprimanta desktop inactiv va folosi 5x mai multă energie decât o imprimantă laser.

Cu toate avantajele tehnologiei laser de astăzi, este mai rentabil să dețineți de exemplu imprimantă eficienta laser Kyocera Ecosys m3540dn  atât pentru uz comercial, cât și pentru uz personal, decât să faceți copii la un magazin specializat in copiere.

Un alt factor important de luat în considerare este pretul consumabilelor. Acest lucru  poate creste rapid, mai ales dacă nu țineți evidența cheltuielilor dvs. Prin achiziționarea unei imprimante Kyocera,  eficiente din punct de vedere al costurilor, veți beneficia de un consum redus în ceea ce privește consumabilele și aceasta este o modalitate excelentă de a vă asigura că afacerea dvs. este chiar mai eficientă.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.