Refresh loader

Iubirea ei simpla

Iubirea ei simpla

Prea putinul succes al tuturor acestor stratageme o aduse intr-o stare adanca toropeala. Intr- adevar, ea ar fi putut suci capul lui Nestor si topi gheata din inima castului Hippolit insusi, iar eu nu paream cu nimic mai prejos ca Nestor sau chiar decat Hipolit, tanar cum sunt, cu infatisarea mea mandru si hotarat, cu riposta indrazneata, nu-mi pierd cumpatul nicaieri si niciodata- in afara clipelor cand sunt intre patru ochi cu ea.

O vedeam uneori de la fereastra mea strabatand gradina, umbla abia ridicand picioarele, ca si cum ar fi alunecat pe gheata, cu bratele molatec incrucisate la piept, cu capul aplecat, mai aplecat decat o creanga de salcie ce-si moaie varful in apa, incretita si mototolita ca o draperie prea lunga care-si reazama capatul de pamant.
In clipele acelea avea infatisarea unei indragostite antice prada maniei lui Venus si asupra careia nemiloasa zeita s-a napustit din toate puterile sale.
In zilele in care nu se straduia sa-mi invinga raceala si ezitarile, iubirea ei se arata a fi simpla si primitiva, o asemenea iubire ma incanta, se oferea, tacuta si increzatoare, avea casta usurinta in a mangaia, inima-i imbelsugata, prea plina, nu se mai epuiza, isi daruia fara nici o rezerva toate comorile firii sale nobile. Nu avea nimic din acele micimi, acele meschinarii comune aproape tuturor femeilor, chiar celor mai inzestrate, nu incerca sa se ascunda si lasa, linistita, sa-i simt tot necuprinsul pasiunii.
Amorul ei propriu nu se revolta o clipa ca nu-i raspundeam la atatea avansuri, deoarece in ziua cand patrunde dragostea intr-o inima, orgoliul o paraseste.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link