Refresh loader

Iustin Paraschiv

Iustin Paraschiv

Eu am fost si inca sunt foarte pasionat de limbajele de programare. Am invatat limbaje de programare si am fost foarte incantat de reusitele mele si de cunostintele mele despre acesta. Bine-nteles ca nu singur am invatat, Iustin Paraschiv ma ajutat sa imi ating scopul, sa invat cat mai multe despre limbajele de programare si sa devin din ce in ce mai bun.

Primul limbaj de programare pe care l-am invatat a fost HTML. Acesta a fost inceputul pentru cultura mea despre programare. Este un limbaj de programare foarte simplu si il poti invata si tu destul de usor. Daca iti place programare iti va fi foarte usor sa inveti. Mie mi-a placut foarte mult si am invatat foarte repede.

HTML inseamna HyperText Markup Language, si reprezinta un limbaj pentru crearea si marcarea (formatare, aranjare) unui document astfel incat sa poata fi publicat pe World Wide Web si vizualizat cu ajutorul unui browser (Internet Explorer, Netscape, Opera etc.).

Iustin Paraschiv ne spune: “Termenul de hypertext desemneaza un material sub forma de text si imagine, interconectat intr-o maniera complexa, nesecventiala, in care utilizatorul poate naviga, cauta informatii referitoare la un obiect. Hypertext-ul trebuie interpretat ca un text care semnaleaza o legatura la o alta informatie web, de obicei un alt document web, si este identificat prin subliniere sau culoare, pentru a-l deosebi de textul simplu.”

De la Iustin Paraschiv am invatat prima data ca fiecare tag este incadrat de semnele “<” (mai mic) si “>” (mai mare).

De exemplu: <B>Textul se va vedea ingrosat</B>

Primul cuvant sau caracter ce apare in interiorul acestor paranteze poarta numele de element.

Majoritatea elementelor au un tag de deschidere si unul de inchidere cu aceeasi structura, dar cu prezenta caracterului “/” in fata denumirii elementului.

Alte exemple date de catre Iustin Paraschiv:

Atributele sunt urmate de semnul “=” si pot avea diferite valori. Valoarea unui atribut este trecuta, de obicei, intre ghilimele.

De exemplu: <FONT COLOR=”BLUE”>Acest text va fi albastru</FONT>

“</FONT>” este tagul de inchidere.

Elementele HTML pot avea unul sau mai multe atribute:

De exemplu: <FONT COLOR=”BLUE” SIZE=”+1″>Acest text va fi albastru si cu o unitate  mai mare decat normal</FONT>

Asta este o mica parte din ce am invatat de la Iustin Paraschiv, este foarte putin din ceea ce am invatat. Iustin Paraschiv ne vorbeste despre html, acest om mi-a fost foarte de folos.

Il puteti gasi pe  Iustin Paraschiv pe G+.

html-on-sheet

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link