Luchi Georgescu

Luchi Georgescu a avut anul trecut un profit de aproape trei ori mai mare din producția de mezeluri.
Se stie faptul ca producatorul de mezeluri Meda Prod’98, care este detinut de antreprenoarea Luchi Georgescu, anul trecut a avut un profit uimitor, mai exact 11,6 milioane de lei (2,6 milioane de euro), de aproape trei ori mai mare fata de castigul de 4,4 milioane de lei (1 milion de euro) inregistrat in anul precedent.
Meda Prod ’98 SA a fost infiintata in anul 1998, in Bucuresti, avand fabrica situata in Capitala si depozite deschise in Bucuresti, Craiova, Arad, Turda si Bacau.
Bine-nteles ca fabrica a fost modernizata in anul 2008, iar capacitatea de productie a fost extinsa, fiind autorizata sa produca 40 tone mezeluri pe zi, potrivit informatiilor disponibile pe site-ul companiei.
In 2014 anteprenoarea Luchi Georgescu a investit un milion de euro in hotelul Favorit din statiunea Venus. In urma cu doi ani, Georgescu a mai investit 3,5 milioane de euro in hotelul Melodia de patru stele din aceeasi statiune. Deci, Luchi Georgescu detine doua hoteluri in aceeasi statiune, doua hoteluri de 340 de camere, insa cea mai cunoscuta afacere a sa este producatorul de vin Vincon Vrancea, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata, unde detine 85% dintre actiuni.
Urmatoarele sunt principalele produse vandute sub brandul Meda: cremvustii, carnatii, sunca, salamurile sau cele traditionale (pasta de ficat, toba de casa, lebar, drob, muschi taranesc, ceafa taraneasca sau mici).
Agricola, Caroli, Aldis, Meda Prod 98, Scandia Romania, Cris-Tim, Salsi, Angst, Reinert, Fox sau Sergiana, acestia se numara printre cei mai importante jucatori de pe piata locala a mezelurilor.
“Acasa, vinul a fost mai mult consumat in ocazii de socializare, cum ar fi la masa cu familia sau in vizite. Pe de alta parte, in oras, vinul este prezent in ocaziile in care oamenii se distreaza impreuna cu prietenii, mai ales cand vine vorba de persoanele tinere. Atunci cand vine vorba despre a-si cumpara vinuri pentru ei insisi, consumatorii se indreapta in principal catre zona mainstream. Bugetul alocat vinurilor creste atunci cand este vorba despre a darui un vin, cand romanii prefera sa se orienteze mai degraba spre vinurile din gama premium”, a declarat pentru wall-street.ro Luchi Georgescu, presedinte Vincon Romania.

Distribuie

Leave a Reply