M-a salvat un conector push-in T egal de legatura

Planuiam de foarte mult timp o escapada, undeva departe, poate in inima naturii, la munte, la campie, oriunde s-ar fi putut pe harta numai sa fie suficient de departe de agitatie si griji. Pe vremea cand faceam cunostinta cu tehnologia pentru prima data, la scurt timp mi s-a parut atat de wow incat mi-am zis ca niciodata nu ma voi mai desparti de ea.

Toate pana cand am ajuns sa lucrez intr-un mediu suficient de activ, la birou, unde pana si tehnologia de ultima ora parea a fi depasita de situatie. Si, sa stai la birou de dimineata pana seara, zi de zi si uneori chiar si in weekend-uri, devine practic enervant si obositor sa mai reusesti sa nu te doboare prezenta sa acasa, cu atat mai mult daca esti in legatura cu clientii care te derajeaza chiar si in cele mai bune ore e odihna, in momentele acelea cheie cand de fapt ar trebui sa fiu zen si sa-mi refac fortele pentru o noua zi de munca. Si dupa unn an de munca in domeniu, desi imi place in ansamblu atat mediul, cat si colegii de lucru si seful prietenos, mi-am zis ca e nevoie de un concediu deplin, unde sa ma deconectez de tot ceea ce inseamnna energie si sa recuperez din timpul pierdut alaturi de cei dragi.

Asa ca mi-am luat inima in dinti si economiile puse deoparte de-a lungul timpului si mi-am planuit escapada in doua reprize.
Intai si intai am ales sa merg in tara in excursii cu familia. Am alimentat masina cu un plin-doua si am pornit la vizitat diferite zone ale tarii, manastiri, parcuri zoo, cam tot ce ar putea fi interesant de vizitat si necesar intr-o viata.

N-a durat foarte mult aceasta calatorie caci am vrut restul timpului sa il petrec ceva mai degajat, in armonie cu prietenii mei, la distractie si voie buna.

Dupa ce am vizitat cateva zone din imprejurimi si mai de la departare, asa cum spuneam si anterior, m-am inteles cu toti tovarasii mei, ai sotiei si am hotarat sa pornim impreuna intr-o calatorie de aventura, cu mult mai departe de catre meleagurile natale. De data asta am pus in porbagajul masinii cortul pentru relaxarea in aer liber, cateva paturi, alimente reci si cateva ustensile de relaxare, precum lansete de pescuit, bicicletele, lanterne, etc.

Am decis ca pentru toti cea mai buna optiune de a ne degaja de tehnologie este o vacanta undeva la campie sau la munte, fie amandoua, realizate intr-un circuit in natura. Bineinteles, tot ceea ce a insemnat tehnologie am lasat acasa, dincolo de mintile noastre. Si a fost o senzatie extrem de placuta pe care-mi pare rau ca n-am ales s-o traiesc mai devreme.

Linistea noptii, freamatul padurii, toate acele activitati in aerliber care te duc cu gandul la vremurile de demult de deconecteaza profund de toata agitatia contemporanului. Cu atat mai mult aveam nevoie de aceasta pauza cand, acasa, ma asteptau si cateva renovari cu probleme.

Nu cu foarte mult timp inainte de vacanta asta minunata incepusem sa fac si mici renovari, mai putin dorite insa necesare, asa cum ni se intampla tuturor exact atunci cand ne este lumea mai draga. Dar nu ma simteam suficient de odihnit si de puternic pentru a face fata in continuare acestor incercari la care te supune viata de la oras. Cu toate astea, am fost relaxat, pentru ca problema cea mai apriga o rezolvasem deja fix cu cateva zile inainte de plecarea in vacanta.

Legat de grija defectiunilor de la domiciliu m-a ajutat un prieten, cunoscator avansat de mecanica si electrica. El mi-a sugerat un astfel de conector push-in T egal de legatura care, dupa montare, mi-a oferit posibilitatea de a pune in miscare orice mecanism pneumatic si, in consecinta, renovarile si reparatiile de rigoare.
Tot de la el am aflat si de locul de unde am putut cumpara aceasta piesa extrem de necesara si utila cand niciun alt furnizor nu parea sa o aiba, fie existenta acesteia venea cu un cost pe masura care-mi cam dadea planurile de vacanta peste cap.

Cu achizitia m-a ajutat Atsol, locul unde se regasesc zeci de piese pneumatice si piese destinate reparatiilor si/sau mediului industrial. Daca si tu ai nevoie de o astfel de piesa poti apela linistit la ei.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.