Refresh loader

Magia muzicii din viața ta

Magia muzicii din viața ta

Cu totii știm că majoritatea oamenilor ascultă muzică în functie de starea pe care o au. Muzica este elementul cheie din viata noastră. Este mereu prezentă lângă noi, aproape în fiecare minut. Ca de exemplu, suntem în casa, facem curat sau mâncare, muzica nu se ferește de noi și rămâne în preajma noastră să ne ajute să facem treaba cu mai mult spor. Un alt exemplu, suntem în autobuz și ne îndreptăm către locul în care lucrăm, fie că ascultăm muzica celui care conduce autobuzul, fie că ne bagăm caștile în urechi și ascultăm muzica pe care noi o apreciem și ne induce o anumită stare, în orice împrejurare ascultăm muzică.

Însă, mulți nu văd toată magia dintr-o melodie, mulți văd doar simplitatea ei, mulți nu vor să vadă și complexitatea unei melodii, sunt multe persone care se rezumă doar la starea pe care o creează coloana sonoră, uităm să privim și dincolo de ea, uităm să simțim versurile și mesajul pe care acea melodie o transmite.  Pe mine, muzica m-a ajutat întotdeauna. Fie că eram trist, făceam cumva, căutam melodia potrivită și îmi îmbunătățea starea, fie că eram fericit, căutam melodia potrivită momentului și mă făcea să îmi pastrez starea, fie că eram la o petrecere, pe lângă faptul că eram cu prietenii mei, muzica mă ajuta să mă distrez din plin.

Pasiunea pentru muzică o dobândim de când ne naștem, fie că auzim muzică din jur, fie că ne pune mămica noastră câte un cântecel să adormim sau să ne liniștim. Cu timpul, să spun așa, căpătam experiență în arta muzicii. Fiecare dintre noi dobândim o anumită plăcere pentru unul sau mai multe genuri de muzică, fiecare ascultăm un anumit gen muzical în funcție de starea pe care o avem în momentul respectiv sau ascultăm să ne inducă o anumita stare pe care o vrem atunci.

Să vorbim puțin și despre calitatea muzicii. Personal, am niște boxe luate de la o tarabă din oraș, niște boxe care oferă muzicii o calitate scăzută. Coloana sonoră nu se aude cum ar trebui, versurile sunt neclare cu aceste boxe. Începusem să mă plictisesc să nu simt esența unei melodii datorită acestor boxe, așa că m-am hotărât să îmi schimb cele două boxe luate din oraș cu un sistem audio 2.0 foarte fain, care să ofere muzicii calitate superioară. De ce să stau să mă amăgesc și să mă chinui cu cele 2 boxe nașpa, când mi-am putut lua un sistem Edifier. S-a simțit din plin diferenta dintre boxele cele vechi și noul sistem pe care mi l-am cumpărat. Diferența dintre boxele pe care le avem și acest sistem este una foarte mare, muzica se aude cum trebuie, coloana sonoră se aude așa cum ar trebui să se audă și ceea ce e și mai important pentru mine, versurile se aud clar și  cum trebuie. Mai pe scurt, acest sistem oferă eleganță muzicii pe care o ascult.

Noul sistem pe care mi l-am cumpărat, m-a ajutat și cu noii vecini care mi-au venit pe scară. Cu boxele cele vechi nu le-aș fi putut da peste nas. La ei, nu conteza ce oră e și ce spun vecinii, ei ascultă muzică la maxim indiferent de ora care este și indiferent de părerea vecinilor. Cel mai neplăcut lucru era faptul că ce ascultau ei nu se numea muzică, nici măcar sunet nu-l puteam numi. Dar datorită noului meu sistem i-am putut face să renunțe să mai asculte acele behăituri de manele la maxim. Cum ei dădeau muzica foarte tare, îmi porneam și eu sistemul care îl acoperea pe al lor și îmi ascultam muzica preferată la maxim, până când renunțau și își ascultau behăiturile doar pentru ei, uite așa am scăpat de nesimțirea noilor vecini și de behaiturile lor.

Am ales acest sistem pentru că are o putere totală de 136W, boxele au un design surprinzător și plăcut, boxele sunt facute din lemn MDF. Conectivitatea lor mi s-a părut foarte interesantă, au conectivitate RCA, Bluetooth, Optical si Coaxial. Mi-a plăcut și faptul că sistemul vine cu o telecomandă wireless care te ajută să ai un control mai ușor și rapid asupra sistemului. Bass-ul pe care îl oferă este de înaltă calitate și unul foarte plăcut.

Acum, mă pot bucura de întreaga magie a muzicii, sunt foarte mulțumit de acest sistem și nu regret nici măcar un leu dat pe el.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2017.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link