Mansarda, spatiul ei de relaxare

Verisoara mea se mutase cu chirie intr-o casa care avea si mansarda. Comparata cu alta casa, era o locuinta modesta, dar pusa alaturi de casutele celelalte, casa era minunata cu usile-ferestrele mari.
Totusi nu arata chiar extraordinar de bine, asa ca s-a hotarat cu proprietara sa o mai puna un pic pe picioare. In primul rand trebuia reparat acoperisul, si dupa aceea izolata mansarda. Zis si facut : In mansarda era cam frig, asa ca s-au gandit sa puna vata minerala de sticla, placi gips carton. Deja dupa un timp parca se simtea inauntru un pic mai cald de cand o amenajase, erau asa de multumite de treaba care o facusera. Multa munca, dar cu folos. Proprietarei nu ii venea sa creada cum i-a iesit acoperisul si mansarda, au muncit foarte mult alaturi de cativa meseriasi, dar ideile erau ale ei. De abia se invatasera, asa ca s-au hotarat dupa ceva timp sa zugraveasca camerele, sa schimbe si geamu
rile, sa fie caminul cat mai primitor. Mai aveau multe de facut, dar cu siguranta le va amenaja, important era ca isi izolase mansarda sa fie cat mai calduroasa.
Proprietara facuse o investie proprice, vroia ca chiriasa sa aiba confortul dorit. L-a varuit in culori calde, in felul acesta sa poata oferi o atmosfera primitoare. Mansarda era un spatiu de relaxare si de odihna atat de necesar in ziua de azi, era asa cum visase. Totusi era mai dificil de amenajat decat un living sau un dormitor din cauza constructiei. Izolatia fusese bine facuta, stia sigur ca nu va fi risc de igrasie.
Era foarte fericita, cand venea zi de zi, de la munca, o imbia un somn confortabil in mansarda, toate acestea faceau minuni pentru starea ei de spirit. Cand au inceput demersul de renovare si amenajare, au stiut din start ce stil sa adopte, si nu in ultimul rand bugetul ei l-a gestionat cu multa grija, a luat decizii clare inca de la inceput. Si-a asezat o masuta de cafea chiar sub ferestrele mari de mansarda.
Proprietara a vrut neaparat un decor vesel, luminos si plin de culoare a modestei casei. Mansarda surprindea si mai mult prin frumusetea si caldura pe care o inspira.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.