Refresh loader

Mielul si bunica

Mielul si bunica

Miluta si bunica de paste. Bunica mea traieste numai din gospodaria de la tara. Bunica mea are grija de ea singura. Ea sta la tara. Are o gospodarie formata din oi, capre, vaci, gaini etc. Pana in paste m-am decis sa ma duc la ea la tara ca sa o ajut cu ce are nevoie pe acolo. Trebuia sa faca si ea pregatirile pentru paste. Eu credeam ca nu se mai descurca singura deoarece este batrana. Cand m-am dus acolo am ramas uimit de iuteala ei. Am inceput prin a vorbi cu ea. Nu o mai vazusem de multa vreme. Voiam sa vad ce mai face, cum o mai duce. Mi-a spus ca de paste vrea sa taie un miel. Cand am auzit ce vrea sa faca am ramas intepenit. Imi placea la nebunie acel mielut.

Ma gandeam sa o conving sa taie altul si sa mi-l lase mie pe ala. Sa ma ocup eu de el. Era foarte dragut si pufos. Imi era mila sa-l vad suferind. Dupa ce am terminat de vorbit cu ea am inceput sa o ajut sa faca mancarea. Nu eram aproape deloc experimentat despre asta. Dar am inceput si eu sa o ajut cu ce pot si cu stiu.

Dupa o zi l-a chemat si pe tata ca sa taie mielul. Cand am auzit asta am inceput sa-i tin teorie sa nu taie mielul. I-am spus daca ar vrea sa-mi lase mie acel miel sa ma ocup de el. Ca imi place foarte mult si il indragesc. Spre fericirea mea a fost de acord cu acest lucru. Eram in culmea fericirii. Era cam ciudata hotararea mea de a pastra un miel ca un animalut ”de companie”. Acum trebuia sa ma experimentez despre acest lucru. Asa ca am deschis internetul si m-am apucat sa caut cum se creste un miel sa se faca mare si frumos. Acolo am descoperit ca trebuie sa folosesc niste furaje pline de minerale si vitamine care sa ofere o hrana complexa animalului meu. Acum trebuia si sa investesc ca sa iasa ceva bun. Asa ca m-am apucat sa strang bani sa cumpar tot ce era necesar pentru animalutul meu. Asa ca dupa ce am strans banii necesari m-am apucat sa ma apuc de cumparaturi. Acum sa va spun cate ceva despre ce am aflat eu despre furaje. Furajul este un produs de origine vegetala, animala sau minerala care este utilizat pentru hrana animalelor erbivore.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link