Mierea de Manuka – află de ce nu trebuie să îți lipsească din casă

Atunci când aflăm despre beneficiile unui produs natural, ar fi de înțeles de ce ar trebui să ne orientăm spre a-l consuma cu încredere, introdus în dieta alimentară zilnică. Se întâmplă același lucru și cu mierea de Manuka. Precis ai auzit despre aceasta, iar acum ar fi cazul să știi mai multe despre ea.

Trebuie spus că este unică în lume și provine de la arborele cu același nume, Manuka. Acesta se găsește în Noua Zeelandă și în Australia, în zone ferite de poluare. În medicina tradițională Maori această plantă este vindecătoare. În orice caz, are aprobare de uz terapeutic. Pentru a ști că este o miere de calitate fii atent/a la caracteristicile sale: are o culoare brună, o aromă puternică, cu miros de plantă lemnoasă.

Ferește-te de surse de neîncredere

Este cert faptul că un produs de genul miere de Manuka a devenit asociat cu un preț ridicat. Este vorba de faptul că nu are sursă locală, că se găsește mai greu și mai ales pentru că are un conținut cu multiple beneficii. Așadar ar fi bine să te asiguri că plătești prețul corect pentru mierea de calitate. Poți achiziționa cu încredere miere de acest gen de la Biosano. Ai posibilitatea de a verifica online, pe baza unui cod înscris pe borcan, certificatul ce îi atestă calitatea, originea, de fapt toate certificatele acelui lot.

Un alt mod de a verifica dacă mierea de Manuka este sau nu originală, de la sursa arborelui Manuka și nu contrafăcută, se referă la cantitatea de polen înscrisă pe etichetă. Acest factor este echivalentul procentului de polen. În plus, ar trebui să existe și alți factori, care să demonstreze că mierea este testată și autentică.

Factorul UMF este cel care indică cât de puternică este acțiunea mierii. Este vorba de ingredientul său activ, agentul antibacterian. Activitatea peroxidică din mierea de Manuka poate atinge și pragul de 30, un produs unic în lume.  De obicei, mierea cu acțiune intensă de peste 20 este mai greu de găsit față de cea de consum.

De ce vei consuma mierea de Manuka

În cadrul magazinului online Biosano vei găsi și indicații despre UMF și clasificarea mierii în funcție de acest lucru, cu indicații specifice. Mierea Manuka cu UMF 10 este pentru întreținere, cea de 15/16 acționează asupra infecțiilor, bacteriene sau fungice, în timp ce mierea cu UMF 18/20 este superioară, folosită pentru tratamente.
Per general vorbind, acest tip de miere este un bun stimulent pentru imunitate și nu numai. Are efect multiplu:
  Acțiune benefică în cazul afecțiunilor digestive diverse.
  Tratează probleme ale cavității bucale precum gingivita.
  Eficientă în cazul bolilor aparatului respirator.
  Acționează asupra unui număr mare de bacterii și fungi, de la E. coli la H. pylori.
  Extern, poate fi folosită cu succes în caz de arsuri, acnee sau psoriazis, dermatite. Are efect și asupra ciupercilor unghiilor și a rănilor diverse.

Descoperă varietatea de miere Manuka la Biosano. Vei găsi aici și produse asociate, oțetul din cidru de mere cu miere de Manuka, spray de gât cu miere de Manuka și multe altele. Îți va fi mai ușor să introduci acest tip de miere în obiceiurile tale alimentare și nu numai.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.