Mostenirea

Viorel primise o mostenire de la o matusa din America. Adevarul ca nu pot spune nu ii trebuia, el avand tot ce isi poate dori cineva.
Plecand in America sa isi revendice mostenirea, a trecut printr-o gramada de peripetii. Vazand viata de acolo, asa mult i-a placut ca primul lucru a intrat intr-un cazinou. Era pentru prima data cand vedea asa ceva, jucandu-se la toate jocurile de noroc care erau acolo.
Saptamana care a stat acolo, a fost ceva de vis, parca nici nu ii mai venea sa plece. Plimbari prin orasul superb, cazarea la hotel(noroc ca stia limba engleza), prin parcuri de distractie si multe alte peripetii prin cate a trecut.
Ajungand inapoi acasa, a inceput sa imparta totul pe la prieteni, rude, pana n-a mai ramas aproape cu nimic.
Statea numai in distractii cu prietenii, si acesti prieteni falsi l-au lasat cand i-a fost mai greu.
A avut un accident si ii trebuia mai multi banii sa se faca bine, dar de unde sa ii ia? A incercat si el la acei prieteni, pe la rude, care si el candva i-a ajutat, dar a primit multe refuzuri din partea lor.
A inceput sa vanda din casa ce era mai de valoare si cu banii luati a dat la doctori pana l-au pus pe picioare.
Si  a trebuit sa o ia de la 0 si  s-a jurat ca nu ii mai trebuie asa prieteni toata viata, fiind atent cu cine se imprietenea de aici in colo.
El deja avea 30 ani si s-a gandit ar fi cazul sa se insoare.
Ducandu-se intr-o zi la scoala nepotelului asa a cunoscut-o pe Mioara invatatoarea nepotului. De cum s-au vazut s-au placut foarte mult, si au acceptat sa se intalneasca.
Trecand ceva timp de cand erau impreuna au hotarat sa se casatoreasca. Povestindu-i ei ce i s-a intamplat cu mostenirea primita, si-a dat seama ca cel mai bine era sa nu o mai primeasca, dar totusi asa si-a dat seama cine ii era prieten si cine nu.
Acum era mai linistit stiind ca are o sotie iubitoare si foarte intelegatoare.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.