Motoare electrice

Cele mai bune  mai bune motoare electrice (în curent trifazat), sunt cele mai favorite  fata de celelate tipuri de motoare prin construcția mai simplă (deci și mai ieftină). Mașinile electrice asincrone sunt cele mai utilizate mașini în acționările cu mașini de curent alternativ. Despre  motoarele electrice  comercializate de societatea Branco trebuie sa le dotati cu protectii electrice reglate la valoare  intensitatii curentului.

Indiferent de tipul motorului, acesta este construit din două părți componente: stator si motor.

Statorul este partea fixă a motorului, în general exterioară, ce include carcasa, bornele de alimentare, armătura feromagnetică statorică și înfășurarea statorică. Rotorul este partea mobilă a motorului, plasată de obicei în interior. Este format dintr-un ax și o armătură rotorică ce susține înfășurarea rotorică. Între stator și rotor există o porțiune de aer  numită intrefier ce permite mișcarea rotorului față de stator. Grosimea întrefierului este un indicator important al performanțelor motorului.

Majoritatea motoarelor electrice funcționează pe baza forțelor electromagnetice ce acționează asupra unui conductor parcurs de curent electric aflat în câmp magnetic. Motoarele electrice pot fi clasificate după tipul curentului electric ce le parcurge: motoare de curent continuu și motoare de curent alternativ. În funcție de numărul fazelor curentului cu care funcționează, motoarele electrice pot fi motoare monofazate sau motoare polifazate (cu mai multe faze).

La motoarele prin inductie , rotorul se misca mai incet decat campul magnetic care il inconjoara . La motoarele sincrone , rotorul se misca in acelasi timp cu campul magnetic care il inconjoara . Un

motor sincron simplu este constituit dintr-unul sau mai multi magneti permanenti , polii acestora fiind atrasi de polii opusi ai campului magnetic inconjurator , astfel incat se rotesc cu aceeasi viteza . La unele motoare , rotorul nu este un magnet permanent , ci un electromagnet , dar principiul de functionare este acelasi .

Pentru motoare electrice utilizate in industrie se poate apela la  Branco  un producator autohton de astfel de produse. Oferta sa cuprinde numeroase tipuri si modele de motoare electrice ce pot fi utilizate in domeniul industrial, dar si domestic. Motoarele elctrice Braco pot economisi timp prin durata mare de functionare su maximieaza eficienta factorilor umani.

BRANCO MES  este o companie cu capital 100% romanesc, infiintata in 1994. Divizia Masini Electrice din cadrul societatii este specializata in dezvoltarea, importul, productia si reparatia demotoare electrice, ventilatoare industriale si reductoare de turatie.

Motoare electrice: BRACO MES a dezvoltat o gama larga ce acopera majoritatea aplicatiilor industriale si domestice. O atentie deosebita se acorda particularitatilor aplicatiilor in care acestea sunt folosite,scopul fiind o lunga durata de functionare si o fiabilitate ridicata. Se urmaresc mediul in care functioneaza (umiditate, praf, temperatura), actionarile (pornire directa, stea/triunghi, inverter etc), cuplajul (direct, elastic, fulii cu curele), serviciul de functionare (continuu, intermitent, etc). Din acest motiv, o parte a societatii noastre, se ocupa de productia de motoare speciale, serie scurta, pentru aplicatiile unde motoarele standard nu sunt potrivite. Ca servicii pentru clientii nostri, detinem un stoc mare de motoare import UE, pentru livrari imediate in caz de urgenta si oferim service in garantie, post garantie si piese de schimb originale. Avem in dotare toate tipurile de utilaje, orice operatie de reparatie putand fi efectuata (bobinaj, schimbare arbore rotor, echilibrare dinamica, executare scuturi, probe electrice, etc.)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.