Multumita de cumpararea casei

Vanduse apartamentul, pe neasteptate in clipa cand ea se intreba de unde va face rost de bani. Cu mobila cu tot, luase ceva bani, printr-un noroc, fiindca nu prea se cumparau case. Isi oprise ceva bani din vanzare, si isi cumparase de restul un apartament mai micut, dar spatios. Avea o sufragerie marisoara, dar bucataria un pic mai mica. Era singurul motiv pentru care nu se simtea mahnita si ingrijorata.
Cand a ajuns la noul apartament, trebuia intai sa duca lucrurile inauntru, sa nu ude parchetul abia lustruit, si se apuca sa cerceteze o data casa. Avea sa devina atragatoare, cu un covor, cu perdele si cu cateva gravuri pe pereti. Chiar ii placea ca s-a mutat aici, de la noua fereastra se vedea privelistea incantatoare.
Deja lucrurile se linistisera si ii venise inima la loc. Vroia sa mai faca ceva economie, banii nu o indemna la risipa, dar nu stia la ce ar mai folosi. Trebuia intai sa gateasca ceva de mancare, simtea ca isi pierde puterile de foame. Puse tot untul ramas in cratita, peste mazare, era prea mult unt pentru atata mazare, isi dadea seama, numai ca nu avea de ce sa-l opreasca. Ar fi trebuit sa puna in oala tot ce se mai gasea prin noua ei casa, sare, piper, frunze de dafin, sa ii iasa mancarea delicioasa. Isi aranjase in dulapior cu grija furculitele, ligurile, cutitele.
Mazarea si untul miroseau ademenitor; deasupra cratitei se ridicau aburi. E bine sa fii intr-o bucatarie, chiar mica, daca nu se poate una mai mare, sa ai un aragaz bun, cu un cuptor bun, sa fie o chiuveta cu apa calda si rece, si totul sa fie in ordine. Era foarte multumita de alegerea facuta.

Next PostRead more articles

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.