Muntele lui drag

Iubeste foarte mult muntele, si nu rateaza nici o oportunitate sa urce cand poate. Nu avea timp mereu sa abordeze traseul montan, dar gandul lui ii era mereu la carari si pante.
Ii plac privelistile, peisajele, tot ce era la inaltime i se parea frumos, si tot ce era aventura. Era multumit, obosit, dar de fiecare data cand escalada muntii stia ca efortul a meritat. Nu era deloc usor sa ajungi in varful unui munte, tot ar ar fi vrut mai mult, dar unde? era deja sus…
Era foarte frumos cand ajungea sus, ii placea sa viseze la tot ce il inconjura.Nu isi lua cu el decat strictul necesar, nu vroia internet, asculta doar muzica pasarilor.

Muntele ii oferea multa liniste, frumusete, era perfect pentru suflet, locul unde isi incarca bateriile cu energie pozitiva. Fiecare pas care il facea se simtea mai puternic si increzator, doar acolo sus putea vedea mai departe, de sus se putea bucura de natura neatinsa, doar acolo indraznea sa viseze.
Muntele era singurul loc care il relaxa, avea linistea deplina, de aceea iubea muntele nespus de mult, parca ar fi fost singura ruda pe care o avea si care o poti vizita mereu. In preajma muntelui putea gandi limpede, uita de toate necazurile vietii, putea vedea toate frumusetile, avea acea emotie, dar multa andrenalina, si parca nu vroia niciodata sa se desparta de el.
Stia ca muntele ii va oferi mereu cate ceva nou, in varful lui avea vedere larga, oferea contact cu cerul, prin norii care se odihneau pe crestele lui. Curajul lui le imbina cu grija, riscul si nebunia cu satisfactia. Dorinta lui era sa se bucure de cele mai grele de ajuns adancimi, dar si inaltimi si sa-l bucure pe munte ca poate fi o bucurie.
Din dorinta de a ajunge sus si fascinatia de a calatorii prin inima muntelui il ajuta sa mearga mai departe.
Iubea muntele foarte mult, ii dadea putere de viata si isi simtea sufletul ca al unui copil.
Pana nu ajungi pe potecile lui, nu ai cum sa traiesti acea emotie care te inconjoara.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.