Refresh loader

Nu te juca cu igiena orala! Apeleaza la mydental Bucuresti!

Nu te juca cu igiena orala! Apeleaza la mydental Bucuresti!

Auzim tot mai des cazuri de oameni care ajung la medicul stomatolog, abia atunci cand intampina dureri insuportabile! Dar ideea de baza este urmatoarea: nu trebuie sa asteptam sa ajungem in acel punct, niciodata! Pentru ca problemele legate de igiena orala poate cauza sau poate amplifica alte afectiuni prezente in corp, lucru pe care nimeni nu cred ca si-l doreste. Mizand pe premisa: ‘’mai bine previ, decat sa tratezi’’, ai face bine sa iti regandesti rutina de ingrijire orala si sa mizezi pe lucruri concrete: periaj dentar efectuat ca la carte, folosirea atei dentare si clatirea, la final cu apa de gura. Acestia sunt cei mai esentiali pasi pe care trebuie sa ii faci zilnic si de la care nu trebuie sa te abati. Nu in ultimul rand, nu uita sa treci pragul clinicii mydental Bucuresti, pentru un control de rutina, o data la 6 luni (cel putin).

My Dental Clinic Bucuresti va ofera servicii complete de stomatologie. Echipa lor este formata din medici tineri si competenti cu specialitati in Estetica Dentara, Chirurgie Dentara, Implantologie, Ortodontie si Endodontie. Mai mult decat atat, va ofera cele mai corecte si complete informatii legate de periajul dentar corect, astfel incat sa puteti sa puneti in practica la voi acasa tot ce auziti. Un zambet impecabil si frumos depinde de modul in care ne ingrijim dintii. O igiena orala corecta este esentiala pentru prevenirea problemelor dentare si pentru mentinerea sanatatii bucale, iar asta inseamna ca trebuie nu doar sa te speli pe dinti cu regularitate, ci si sa adopti alte metode suplimentare de ingrijire ca sa previi aparitia problemelor orale.

De ce nu este bine sa ne jucam cu igiena orala? Masurile de igiena bucala au scopul de preveni aparitia sau evolutia cariilor, gingivitei sau a bolii parodontale. De asemenea:

  • Boala parodontala si complicatiile acesteia sunt responsabile pentru mai mult de o treime din dintii pierduti;
  • Caria dentara este una din cele mai intalnite afectiuni ale omului. Cariile pot cauza demineralizari si distructii avansate ale tesuturilor dentare (smaltul, dentina, cementul), iar daca nu sunt tratate, cariile pot produce modificari ireversibile in structura dintelui precum si infectii care vor difuza in tesuturile inconjuratoare si in final vor conduce la pierderea dintilor;
  • O igiena orala corecta este o conditie obligatorie pentru succesul implanturilor dentare pentru ca, in mod normal, nu se incep restaurari complexe in cavitatea bucala pana cand igiena orala nu devine satisfacatoare.

Ce se poate intampla in lipsa unei igiene orale corecte? Daca intelegem aceasta intrebare, putem spune ca suntem cu un pas mai aproape de ingrijirea orala corespunzatoare!

Dupa fiecare masa, placa dentara se depune pe suprafata dintilor, gingiei sau a lucrarilor dentare. Placa dentara este o retea de bacterii si resturi alimentare si constituie principala cauza de imbolnavire a dintilor si tesuturilor gingivale. Daca persista mai mult timp, se calcifica, transformandu-se in tartru dentar. In cazul in care acesta isi face aparitia, deja periajul efectuat acasa, dar si folosirea atei dentare si a apei de gura nu mai sunt eficiente pentru indepartarea acestuia, fiind necesar, in acest caz, sa mergem la medicul stomatolog. Acesta va indeparta tartrul cu ajutorul unor ustensile speciale.

De asemenea, dupa indepartarea tartrului, se poate efectua un periaj dentar bland, profesional, astfel incat sa fie eliminate bacteriile din cavitatea bucala.

Exista foarte multe cazuri de oameni care si-au pierdut dintii de la varste foarte fragede, din cauza faptului ca: au mancat multe dulciuri, au baut multe sucuri acidulate sau cu aciditate foarte ridicata (aciditatea afecteaza smaltul dentar) si nu s-au spalat pe dinti in mod regulat. Pierderea dintilor de la varste foarte mici poate afecta si increderea de sine, lucru care este destul de problematic, mai ales in perioada adolescentei. Deci rutina de ingrijire a dintilor nu este doar un moft, cum probabil gandesc unii, ci o necesitate! Si ne ajuta nu doar din punct de vedere estetic, ci si din punct de vedere medical, al sanatatii. Asadar, acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care nu a trebui sa treceti cu vederea periajul dentar, efectuat de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Nu uitati de alegerea periutei de dinti!

Este de preferat alegerea unei periute cu peri nu foarte duri pentru a nu provoca leziuni ale gingiei. Periutele cu cap mic sunt utile pentru ca pot ajunge mai usor in zonele posterioare, mai dificil de igienizat ale cavitatii bucale.

Periutele electrice sunt recomandate persoanelor cu dexteritate mai scazuta sau cei care intampina dificultati daca folosesc periajul manual. Puteti opta pentru una din ele sau chiar pentru ambele (folosindu-le prin rotatie). Periutele trebuie inlocuite la fiecare 3 luni, chiar daca arata sau nu semne de uzura, deoarece, cu timpul, bacteriile se vor instala pe suprafata perilor si de acolo pot ajunge la nivelul gurii, loc in care ajung sa se inmulteasca si sa atace smaltul dentar sau gingiile sensibile.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link