Obișnuița oamenilor

Marea majoritate a oamenilor au naiva obișnuită de a critica alte persoane fară a știi cum sunt cu adevărat acele persoane, fără a se studia mai întâi pe ei, pentru a-și dea seama că nu sunt perfecți.

Eu văd două posibilități pentru care unii critică, deși nu știu nimic despre ființa pe care o critică.

Prima posibilitate ar putea fi că sunt prea plini de ei și au impresia că ei sunt perfecți și normali, iar problema e la restul lumii.

Iar a doua posibilitate este că au prea multe defecte și încearcă să se păcălească chiar și pe ei, lăsând impresia că sunt absolut normali, judecându-i pe alții, crezând că în acest mod nu le vor mai ieși în evidență posibilele defecte, iar lumea o să se axeze pe defectele altora, și nu pe ale lor.

Părerea mea este că toți suntem oameni și, prin urmare, greșim. Unii mai mult, alții mai puțin. Și tocmai de aceea nu ar trebui să-i criticăm pe cei din jurul nostru, pentru că asta ar însemna să fim noi perfecți. Și nu suntem!

Vezi bârna din ochiul tău, nu paiul din ochiul altuia!

This Post Has 4 Comments

  1. Continua sa postezi. felicitari

  2. Omului i se pare ca este mai important, mai inteligent, mai cu mot atunci cand ii critica pe altii. Asa cum bine ai sesizat, uneori omul face acest lucru tocmai pentru a ascunde propriile sale defecte. 🙂

  3. Mare dreptate ai ,Gaby ,intai te uiti la tine,si dupa aceea vorbesti de altul,si cu toate astea omul asa este obisnuit sa critice,,,

Name (required)Email (required)Website

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.