Refresh loader

Omul rece si calculat

Omul rece si calculat

Noua lui situatie il preocupa mai mult. Omul rece si calculat lepadase masca linistit nestramutate. Era agitat ca de friguri. Pozitia, situatia sociala, venitul, si mai ales munca mult dorita, barbateasca, care pune importante probleme , ii aprindeau imaginatia. Sa fii o forta financiara, un factor economic, sa pui idei in aplicare, in loc sa faci pe consolatorul fara succes al femeilor si sa desfaci casniciile.

Vorbea iute, agitat, despre noua lui viata, ce-l astepta, de schimbarea fundamentala in munca sa, facea felurite planuri…
Vorbea mult, contrar obiceiului sau, vulcanizat in sinea lui, dar numai despre interesele lui, despre faptele acestea noi, care-l zguduiau pana-n maduva oaselor. El n-auzea si nu vedea, era prea preocupat, absorbit, prins de noile planuri si perspective pentru a baga in seama orice prostie.
Fata de straini, era rezervat si linistit, nu-si dadea drumul si ramanea acelasi sceptic plin de ironie. In adancul sufletului, insa, tremura si se temea, el care niciodata nu se temuse de vreo surpriza, care privise o situatie oricat de precara cu sange rece, traia acele opt zile, cerute de ofiterul starii civile pentru actele de casatorie, pe marginea unui crater, mereu cu grija si frica unei izbucniri, sau a descoperirii tainei lor.
Nu avea inca in mana contractul de angajament, se putea foarte usor sa se darame dintr-o data tot maretul edificiu al viitorului. Jocul cu soarta ii ceruse cea mai mare miza, ce-o poate risca un om de vaza. Taina mai trebuia pazita inca douazeci si patru de ore. Pe urma vor fi salvati.
In aceasta ultima zi ii ameninta insa, tradarea si ursita.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link