Refresh loader

Originea pantofuli cu toc

Originea pantofuli cu toc

Este o dilemă cu care se confruntă multe femei atunci când ies in oras- doresc să-și alungeasca picioarele, purtând pantofi cu toc înalt pentru un eveniment sau să-și poată simți picioarele la sfârșitul nopții?

După evenimente cum ar fi Saptamana Modei de la MIlano, este obișnuit să vedem multe femei cum isi  abandoneaza pantofii și se prăbușesc acasă desculțe.

Și în timp ce bărbații sunt percepuți că s-au incaltat comod la  eveniment în pantofi plati, tendința de toc inalt, sa stiti, a început cu ei.

Originile tocului se referă la călărie și războinici și abilitatea  lor de a calari. Ulterior au aparut acești bărbați macho care se bâlbâiau în cizme cu tocuri, dar foarte repede au devenit la modă pentru curtenii și împărații bogați, în special.

In ceea ce priveste pantofii cu toc inalt la femei, istoria aminteste de o tanara care  avea o înălțime de aproximativ 150 de centimetri și se spune că dorea să apară mai înaltă la nunta ei. Până în acel moment, femeile purtaseră pantofi cu platformă, în jur de 60 de centimetri, în Europa secolului al 16-lea.

Platformele au precedat încălțămintea cu toc, dar pentru că multe femei ar cădea de pe platforme, iar femeile însărcinate ar fi greșit sa le poarte, trebuie să fie impuse o regula împotriva lor..

Cumpărătorii și-au dat seama că ar putea da femeilor înălțime daca ar purta pantofi cu toc inalt Steve Madden  , dar au trebuit să le facă mai sigure, așa că au ridicat partea din față a platformei și au creat un călcâi ridicat, biomecanic mai solid decât platformele.

În timpul domniei regelui Ludovic al XIV-lea al Franței, cam 200 de ani mai târziu, tocurile au început să ia un avant, dar din nou, printre bărbați.

Femeile au început să poarte tocuri inferioare, dar bărbaților le-a plăcut această idee de a se ridica deasupra altcuiva – și nici unul mai mult decât Louis XIV, care, desigur, a denumit un model de toc dupa numele sau. El urma să faca parada cu pantofi cu toc înalt, foarte bine decorați.

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link