Ozonoterapie pentru mainile noduroase si picioarele de plumb ale bunicii

Mainile bunicii au devenit noduroase ca un pom batran si bolnav, desi eu le iubesc mai mult decat orice pe lume. Sunt mainile care m-au leganat pe mine, mi-au sters lacrimile de pe obrajori si mi-au rupt cea mai mare bucata de paine abia scoasa din cuptor. Acum tremura ingrozitor, incat jumatate din supa din lingura ii cade pe piept.
Nici paharul pe jumatate plin cu apa nu este in siguranta. Degetele groase si nesigure sunt gata mereu sa-l scape jos si sa-l sparga. Of, bunica trebuie sa fie imbracata si dezbracata ca un copil, mai ales sa i se incheie nasturi si sa i se desfaca nasturi. De multe ori o gasesc plangand si ii sterg lacrimile cum mi le stergea ea mie, cand eram copil. Atunci o intreb:
-Ce ai dumneata, pe suflet, bunicuto?
Atunci ea abia reuseste sa-mi raspunda printre sughituri de plans:
-Mai bine as muri, decat sa traiesc asa ca o jumatate de om! Daca nu ma tratez, in curand nu voi putea nici la toaleta sa ma duc singura. Picioarele nu ma mai tin, mainile imi tremura ingrozitor.
Asa am inceput eu sa caut cea mai buna clinica pentru bunica, un spital care sa o trateze cu dragoste, consideratie si pricepere, sa o scape de dureri, sa-i scada nodurile de pe picioare si maini si sa o ajute sa-si miste mai usor membrele, nu ca pe nite busteni uriasi.


Cand am gasit ozonoterapie la clinica lor, am fagaduit in minte ca aici a voi aduce pe bunica. Eram decisa sa ma internez cu ea in concediu, sa o ajut, cand am vazut ca nu era nevoie. Fiindca aici fiecare bolnav este monitorizat 24 din 24 de ore. Impreuna cu medicul primar care a efectuat consultanta ozonoterapie, am stabilit sa i se faca sac tratament local ozon.
Fiindca tot am adus-o in acesta statiune, i-am rezervat si hidroterapie si galvanoterapie. Acum sunt 5 zile de cand bunica este internata la clinica Oxxygene si formeaza numarul meu de pe telefonul ei cu mainile sale:
-Stii ca tratamentul cu ozon m-a intinerit cu 20 de ani? Nu degeaba este supranumit „respiratia lui Dumnezeu”. Sa vezi ce piele fina si neteda am in locul acela unde s-au facut aplicatiile! Ridurile, nodurile si petele maronii au disparut, dar cel mai important este ca m-au lasat durerile si ca pot sa misc degetele. Am siguranta si in maini si in picioare.
Eram fericita ca am putut sa fac un lucru atat de important pentru bunica. Ea continua sa-mi relateze cu lux de amanunte la telefon:
-Stii nu am cuvinte sa-ti multumesc pentru tot! Aici m-am imprietenit cu doua doamne, una din Franta, alta dia Marea Britanie fiindca vin sa se trateze oameni din toata lumea datorita conditiilor, personalului si tarifelor si asa mi-am exersat din nou, dupa atatia ani cunostintele de limbi straine.
Am inchis telefonul mandra si fericita in acelasi timp. Avem aur in acesta tara, specialisti priceputi si devotati, felurite terapii pentru alinarea suferintelor si recuperare si vin oameni de departe sa se bucure de ospitalitatea noastra…
Ii voi face programare si la anul bunicutei la o cura de ozonoterapie ca sa o intineresc mult de tot si sa ii redau mainile si picioarele sanatoase de altadata!

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.