Refresh loader

Plase de pescuit din nailon

Plase de pescuit din nailon

Primisem o invitatie de o saptamana sa petrec la prietenii nostri de familie, in delta. De abia asteptam, nu mai fusesem de cand eram mic, mergeam cu parintii mei acolo. Va dati seama de bucuria din sufletul meu. In primul rand ma gandeam cat este de frumos in delta, cate poti vedea acolo, dar nu in ultimul rand la peste fript, prajit sau saramura. Nu as putea spune care imi place mai mult, dar merg spre peste prajit cu mamaliguta si mujdei de usturoi. Poate va ganditi ca si acasa poti manca asa ceva, dar parerea mea ca nu este ca in delta, parca are alt gust, si acolo este aerul mai curat, acea liniste care are nevoie orice om. Stiam ca si-au cumparat plase de pescuit tip Silky Net. Aveau mare nevoie de plase pescuit nailon, ei fiind pescari inraiti, si le placea sa aiba plase pescuit multifilament, plase monofilament, sa fie siguri ca pestele nu are scapare.
Sa va povestesc ce concediu am petrecut cu familia draga care m-au invitat la ei in delta. Ma urc in masina si pornesc la drum, cu gandul acolo si cu mari emotii ca o sa ii revad, nu ii mai vazusem de vreo 2 ani, dar venise momentul revederii. Ajungand la ei m-au intampinat cu o bucurie de nedescris, mai ales copii lor s-au bucurat mult cand m-au revazut, eram foarte emotionat, ca am inceput sa plang.
A doua zi am plecat cu ei in delta, am admirat pescarusii, si toate vietuitoarele care erau acolo, si m-am minunat ce plase pescuit nailon aveau,  dar gandul meu era la pestele prins, si bine-nteles cand o sa-l prajeasca.
Normal, ca nu a lipsit asa cevas din meniu, chiar au facut o gluma pe seama mea ”tu ai venit pentru peste, sau pentru noi? :)”, bine-nteles ca m-am amuzat si le-am raspuns ca pentru ambii.
M-am plimbat cu barca, am pescuit, m-am distrat mult in toate zilele cat am stat la ei, dar cel mai rau era seara cand incepeau tantarii sa ne dea tarcoale, dar nu era bai, puteam trece si peste asta, nu era ceva tragic 🙂
Cel mai mult imi placea sa mergla pescuit cu ei, erau pescari foarte buni. Dupa ce pescuiam, se pregatea gratarul, tigaia, fiecare dupa preferinte, mama facea mamaliguta(ii iese intotdeauna foarte buna), fiecare pregatea cate ceva. Ne intelegeam atat de bine, erau oameni foarte distractivi, si mult prea buni, aveau un suflet de nedescris. Nu intra cineva la ei in casa sa nu il aseze la masa, si sa nu il ospateze cu ce aveau mai bun.
Iti era mai mare dragul sa stai cu ei. Cat am stat acolo nu pot spune ca am mancat numai peste, dar sincer chiar am mancat mult pesteee 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap