Povestea studioului imperial in care lucrez

Am plecat de la o scoala cu holuri lungi, reci si gri si sali de clasa stresante fiindca elevii au numai drepturi in acest moment, indatoririle fiind anulate pe motivul ca „nu avem dreptul sa-i stresam”.
Stau de vorba cu o colega mai tanara care a lucrat ca asistenta de educatoare la o gradinita de fite din oras si ceea ce imi spune ma ingrozeste. Pentru un salariu de 1300 de lei, fara contract de munca, trebuia sa:
-supravegheze permanent copiii si sa-i adoarma. Unul se culca numai daca era mangaiat pe frunte, altul daca i se spunea povesti, in timp ce existau si doi-trei care o bateau cu pumnii si picioarele in burta si refuzau sa se culce.
-Nu aveam voie sa strig la ei sau sa le prind manutele. Celui care mi-a dat cu pumnii in burta i-am prins mainile si parintii au avut acces la camere si microfoane si au venit foarte suparati ca le-am bruscat copilul.
Cu adevarat acestea sunt traume profesionale. Eu le-am predat elevilor de gimnaziu si tot am acumulat multe amintiri neplacute. Elevi vesnici nemutumiti si aroganti, parinti care considerau ca le sunt nedreptatiti copiii.

Acum am trecut dintr-un loc monoton de munca la unul imperial. De la intrarea securizata in imobil de lux, totul este perfect. Piciorul se ingroapa in covorul moale parca ar pasi pe iarba verde, deasa si matasoasa. Fotolii uriase sunt asezate pe holuri, iar in camera in care lucrez se afla un pat imperial. Salteaua este confortabila, oglinda de langa pat uriasa sa ma pot aranja, aparatura de ultima generatie.
Nu ma aflu in statiune la un hotel de cinci stele ci lucrez intr-un studio videochat Bucuresti.
Eu mi-am dorit un pat rotund imbracat in piele naturala fina si alba si toata ziua pot sa stau in el si sa lucrez. De fapt sa ma distrez, sa comunic cu barbati singuri si tristi sau cat se poate de insurati si frustrati-frustrati din nenumarate si variate motive.
Am invatat sa ascult, nu pot fi agresata in niciun fel si trebuie sa va spun ca ma documentez pentru viitorul meu roman, care se va numi:„Succesul vine in studioul videochat”.
Va fi o carte gandita autobiografic fiindca de cand am plecat din invatamant, duc o viata mult mai decenta, fara atata stres si monitorizare si un munte de hartii pe care le intocmeam regulat.
Sarcinile de serviciu de la scoala le-am luat de multe ori acasa: caiete de corectat, teze si lucrari de notat, planificari, fise de lucru si planuri de lectie.
Ca model videochat mi-a crescut salariul inzecit. La inceput am primit 5000 de dolari, in prezent ma indrept catre 10 000 de dolari. Intr-un an imi pot lua un apartament sau o casa in Bucuresti, in altul masina si tot asa. Ce nu am realizat in 5 ani de munca in invatamant, voi avea dupa doi ani de lucru la studioul videochat amintit.
Este lejer, fara controale si inspectii, fara acuzatii, fara tragere la raspundere din cauza rezultatelor slabe la examene.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.