Prima ei vizita

Era intr-o primavara. Intrase pentru prima oara in casa lor, o casa mare, cu o gradina enorma, intr-adevar fascinanta. El o tinea de mana, intr-un fel stangaci si chiar brutal in acelasi timp, posesiv. Urcau alene straduta laturalnica si inspirau cu nesat parfumul de liliac.
Nu stia de ce, dar fata se astepta la o casa mai modesta, dar plina de caldura si, mai ales, alba,, neaparat alba, iar pe mama lui o vedea suava si buna, o femeie simpla si curata. Cand baiatul a deschis usa, ei i s-a strans inima si a ezitat, l-a privit, zambea ciudat si neinteles, a tras-o dupa el, si abia tarziu si-a dat seama ca o sarutase demonstrativ, ca sa ii dovedeasca maica-si cine stie ce, ea fiind la cativa metri in fata lor.
Nici nu isi mai aducea aminte daca o salutase pe mama lui, aparitia ei o paralizase cu totul, era un munte de femeie, purta un capot rosu,cu flori galbene si verzi, avea parul pus pe bigudiuri, buzele ii erau vopsite violent, obrajii, de asemenea, isi rotea dizgratios, intre pungile cu grasime, ochii mici si oblici, de pisica la panda.
Au intrat in casa. Camera era uriasa. Imediat a intrat si mama baiatului, purtand pe sus o tava mare, cu un fel de pahare, farfurioare si lingurite, punand-o pe masa.
Atunci la prima ei vizita, cand statea cu privirile in pamant si cu mainile inclestate pe cupa de inghetata, care se topea, cand linistea ii vajaia in urechi si aerul ii parea greu, fierbinte, atunci a simtit pentru prima data cum era familia lui.

Distribuie

Leave a Reply