Refresh loader

Proiecte de case ieftine, in portofoliul de la Smart Home Concept

Proiecte de case ieftine, in portofoliul de la Smart Home Concept

Primul gand dupa decizia de a porni pe drumul de a construi casa din vis este ca aceasta constructie sa fie una mare. Mai mare este mai bine gandesc cu totii, din principiul ca isi doresc ceva mai mult decat ceea ce au avut pana la un moment dat. Totusi nu de fiecare data asta inseamna mai bine. Vorbim despre costuri mai mari pentru proiect si construire, dar si in ceea ce priveste intretinerea casei.
Costurile sunt de fiecare data o frana in ceea ce priveste proiectul casei. Multi cauta asadar proiecte case ieftine insa nu in ideea ca ar fi si dispusi sa faca un compromis la capitolul calitate. In linii mari, trebuie spus ca o casa ieftina poate fi oricare, in functie de ce termen de comparatie exista. Sa spunem o optimizare a costurilor – este mai ieftin sa ai casa cu mansarda decat una cu etaj spre exemplu, iar cele mai ieftine case sunt desigur cele pe un nivel si foarte compacte.

Proiecte de case la Smart Home Concept

Este o practica adesea intalnita ca inainte de a alege un proiect de casa sa existe o analiza a proiectelor de case disponibile. Pentru inspiratie, cei interesati pot accesa portofoliul de la Smart Home Concept, unde regasesc case cu sau fara etaj, inclusiv cele de tip duplex.

Case fara etaj – proiectele sunt reduse cu pana la 30 de procente

Casa fara etaj este adesea corelata cu o casa ieftina din principiul ca nu sunt costuri de intretinere atat de mari, iar in sezonul rece incalzirea nu va fi atat de scumpa, de vreme ce spatiul va fi mai rapid incalzit. Astfel de proiecte pot ajunge si la 200 de mp, cu o baie si 2 sau 3 camere, 2 bai la 4 camere si variante sunt atat de multe. Totusi daca vorbim despre o casa mai extinsa, costurile vor fi destul de mari ca si la casa cu etaj, intrucat amprenta acesteia va compensa.

Case mici cu mansarda – cu sau fara garaj

Atunci cand casa in sine nu este una foarte generoasa ca spatiu te poti gandi sa o extinzi pe inaltime. Intre casa cu etaj si cea cu mansarda aceasta a doua optiune este mai ieftina. In portofoliul celor de la Smart Home Concept exista si astfel de optiuni, reduse si ele in unele cazuri cu pana la 30%. Spre exemplu la o casa de 102 mp cu sarpanta, 2 bai si tot atatea dormitoare, pretul poate ajunge la 850 euro.

Case de tip duplex

Despre acestea se vorbeste adesea ca sunt mai rentabile din toate punctele de vedere, intrucat au un perete lipit de cealalta constructie. Este asa zisa casa in oglinda. Astfel de case pot fi ce-i drept mai rentabile decat cele clasice individuale, insa provoaca la a locui alaturi de o alta familie. Cei care prefera aceasta varianta aleg de regula ca in duplex sa locuiasca cu familia extinsa. Astfel de proiecte le regasim de asemenea la Smart Home Concept cu preturi reduse.
Ce alegi?

One thought on “Proiecte de case ieftine, in portofoliul de la Smart Home Concept

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link