In realitate ne costa mult mai putin sa cumparam haine de lux

In ceea ce priveste cumparatul hainelor fiecare are sursa lui, in functie de puterea financiara, pretentii si educatie. Nimeni nu este de condamnat, iar cei care isi cumpara imbracaminte de la second-hand sa nu credeti ca nu ar purta ceva nou. Exista insa mentalitati paguboase, pe care voi dori sa le dezradacinez in mod argumentat in acest material. Se crede in mod eronat ca:
1) Persoanele care cumpara haine online de lux sunt fitoase si fac asta numai sa epateze cu imbracamintea lor. Ba mai lasa si etichetele la vedere sa se vada numele producatorului si sa se intuiasca pretul.
2) Cu banii dati pe o camasa facuta de un brand de lux, poti lua 10 produse mai ieftine.
Hainele de lux se recomanda singure prin materialele fine si rezistenta, croiala eleganta si cusatura rezistenta, dar discreta, de aceea oamenii mai exigenti cu ei insisi cumpara haine care sa-i reprezinte. Etichetele sunt lasate la vedere din nebagare de seama, fiindca nu este nevoie de numele producatorului sa-ti dai seama ca un produs este perfect si are viata lunga si frumusete indelungata.
Mai bine cumperi o camasa Camasa Burberry, care de la pretul initial de 1.164,00 RON a ajuns la 349,00 RON si o porti cu drag ani intregi, fiindca nu se decoloreaza, nu se destrama, se calca usor si nu se rupe, decat 10 chinezarii care iti irita pielea si de pe care curg atele!
Despre acest secret am inceput si noi, romanii, obisnuiti sa cumparam ce ne cade-n mana, sa vorbim filozofic afirmand pe buna dreptate ca: “Suntem prea saraci sa cumparam lucruri ieftine!”
Ieri am intrat intr-un magazine reconoscut pentru preturile mici pe care le practica (nu-i dau numele din generozitate) si am analizat cateva camasi. Colorile erau placute, autumnale, dar materialul sintetic se vedea de la o posta ca este foarte ieftin, la tiv atele curgeau in mod suparator, nici macar nu fusesera taiate din fabricatie, nasturii atarnau dizgratios si amenintator si aveau nevoie de intarire. Era genul de produse a caror viata efemera era condamnata sa se desfasoare in conditii mizere. La ce folos sa dai 20 de lei pe o camasa pe care o porti de doua-trei ori, cad poti sa-ti cumperi una de lux Camasa Vivienne Westwood care de la 1.164,00 RON costa numai 349,00 RON si poti incanta privirile trecatorilor?
Hainele de lux reprezinta mult mai mult decat un capriciu fiindca asigura:
-sanatatea celui care le poarta. Nu sunt facute din materiale dubioase si coloranti chimici care ataca pielea.
-bugetul. Mai bine cumperi putine haine de lux rezistente cu care nu-ti este rusine sa iesi in lume, decat o duzina de imbracaminte care arata rau si se deterioreaza foarte repede!
-confortul.Dupa cum spuneam la hainele ieftine atarna atele, in timp ce cusaturile rudimentare deranjeaza pielea, in timp ce produsele de lux sunt atent finisate.
Cumpanind drept lucrurile sper ca imi dati dreptate ca in realitate ne costa mult mai putin sa cumparam haine de lux, decat imbracaminte de proasta calitate care necesita inlocuiri repetate.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.