Reparatii turbosuflante si reconditionare turbo

Supraalimentarea motoarelor are drept scop în primul rând mărirea momentului motor (cuplului motor). Procedeele de supraalimentare cele mai întâlnite pot fi compresorul mecanic, turbocompresorul, sau amândouăSupraalimentarea motoarelor are drept scop în primul rând mărirea momentului motor (cuplului motor). Procedeele de supraalimentare cele mai întâlnite pot fi compresorul mecanic, turbocompresorul, sau amândouă. Reparatii turbosuflante in Bucuresti cu garantie 12 luni.

“Cu o experienta de peste 15 ani in turbosuflante, Robnec ofera servicii specializate pentru diagnosticare, reconditionare, reparatie si echilibrare computerizata pentru turbosuflante.”

Turbosuflanta are in componenta 3 parti:

  • lagarul central
  • partea turbina
  • partea compresor

Antrenarea turbosuflantei este facuta de gazele de evacuare din motor, motiv pentru care aceasta parte este solicitata termic, lucrand la tempereturi de peste 700 C, iar rotatia turbinei este intre 100000 si 280000 rot/min.

Mai multe detalii despre reconditionare turbo.

Ce inseamna reparatii turbosuflante:

1 .Reparatia turbosuflantei inseamna inlocuirea tuturor pieselor din interiorul turbosuflantei stricate cu piese noi , originale.

Toate piesele din interior reprezinta kitul de reparatie al turbosuflnatei. In poza de mai jos aveti in partea dreapta o turbosuflanta sectionata si in stanga un kit de reparatie.

2 .Reparatia turbosuflantei inseana curatarea carcaselor si tratarea lor pentru a recapata calitatea si rezistenta necesara.

Tratarea carcaselor se face cu ajutorul unor solventi speciali care curata si trateaza in acelasi timp. Acest lucru se realizeaza in ideea de a monta piesele noi in carcase perfect curate si fara depuneri.In poza de mai jos pueti observa in partea stanga o galerie de evacuare si un compresor de admisie inainte de tratare , in partea dreapta se pot observa aceleasi piese dupa tratare si curatare.

3 .Reparatia turbinei inseamna echilibrarea dinamica a turbinei pe banc special.

Echilibrare dinamica este probabil cel mai important proces in reparatia turbosuflantei. Fara a echilibra dinamic o turbina acesta are foarte putine sanse sa functioneze in parametrii ceruti de masina. O tubosuflanta care nu a fost echilibrata , nu face presiunea necesara ceruta de ECU , suiera si in timp poate strica si alte componente de pe masina. Aveti mai jos un videoclip cu intreg procesul de reconditionare al unei turbosuflantei de Opel astra H.

4 .Reparatia turbinei inseana reglarea supapei vacumatice , sau a actuatorului electronic cu echipamente speciale.

Reglarea supapei vacumatice sau, dupa caz, a motarasului electronic care controleaza geomtria variabila este de asemenea un capitol foarte important. Reglajul componentei care actioneaza geometria variabila este un proces foarte minutions in care fiecare milimetru conteaza. Fara echipamentele speciale reglajul nu se poate realiza. Mai jos aveti doua poze cu echipamente pentru reglajul de suapa vacumatica dar si cu cel de reglat actuatoare electronice.

Defectarea turbosuflantei motorului dumneavoastra este de cele mai multe ori cauzata de un lant de alte defectiuni sau interventii necorespunzatoare.

Sper ca v-a fost util articolul meu despre reparatii turbosuflante si reconditionare turbo.

News: Cea mai veche fabrica din Brasov a intrat in faliment

reparatii-turbosuflante-720x340

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.