Santo Domingo

Santo Domingo este capitala Republicii Dominicane si a fost fondata in 1496 de catre Bartolomeu Columb, fratele faimosului explorator Christofor Columb.
Aici se afla Farul lui Columb, ce gazduieste ramasitele exploratorului, o creatie artistica de mare finete.
Orasul colonial a fost construit dupa un plan urban asemanator unei table de sah, care a devenit model pentru proiectantii din Lumea Noua. Santo Domingo s-a conservat in timp, pastrandu-si marimea traditionala si infatisarea cladirilor. Practic, este cel mai vechi oras din minunata Lume Noua.
Capitala este cunoscuta si pentru viata vibranta de noapte si varietatea de baruri, cluburi si restaurante.
Tot aici are loc Carnavalul de Merenque, festivalul in care toata lumea danseaza pe ritmuri latine.
Bucataria dominicana este influentata de cea spaniola, la care se adauga condimente din zona Caraibilor. Carnea sau fructele de mare se prepara intr-un sos de tomate cu usturoi, ceapa, si masline. Dupa o masa copioasa urmeaza si un desert pe masura. Printre cele mai populare deserturi se numara dulce de leche, care seamana cu un sos de caramel si dulce de coco din cocos.
Fructele coapte in sirop sunt de senzatie, au portocala, papaya, caju sau ananas. Cat despre bauturi, in Republica Dominicana se produce berea locala Presidente.
Republica Dominicana se remarca printr-o bogata traditie a suvenirurilor, oferind o gama impresionanta de produse artizanale. Puteti achizitiona atat tablouri colorate, cat si sculpturi in lemn si sapun, produse ceramice si mobilier de mahon sau bijuterii rafinate din chihlimbar.
Cele mai populare raman trabucurile, romul si cafeaua.
Nu uitati sa savurati un pahar de rom tare, nu se compara cu romul comercial din magazine.

Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.