Refresh loader

Semintele pentru culturile de legume si calitatea roadelor

Semintele pentru culturile de legume si calitatea roadelor

Daca asteptarile vizeaza culturi bogate cu roade sanatoase si aspectuoase, atunci alegerea semintelor folosite trebuie sa tina cont de tipul acestora. Nu orice fel de seminte vor avea astfel de roade, ci acelea care sunt profesionale, selectionate atent si chiar testate in functie de diverse conditii de clima. Se incadreaza aici cele ce reusesc sa faca fata atacurilor daunatorilor, dar si factorilor climatici diversi.


Cum poti diferentia semintele obisnuite de cele profesionale?
In timp ce semintele obisnuite sunt cele pe care le regasim la mai toate tarabele din piete, cele profesionale sunt rezultatul incrucisarii unor tipuri diferite de seminte. Mai exact, acestea rezulta in urma combinarii liniilor parentale a lor. Practic leguma este rezultatul celor doua tipuri de seminte, mai exact a proprietatilor pozitive ale lor. Sunt si cele care te pot ajuta sa obtii culturi uniforme, ca atare sanatoase si cu un randament crescut.
Daca esti fermier dedicat si iti doresti ca munca pe care o depui sa nu fie in zadar, cu rod sarac, atunci e musai sa respecti cerintele care tin de uniformitatea culturilor, de productivitatea lor, de culoare, forma, dar mai ales de rezistenta pe care o prezinta la boli. Daca intentia este de a fructifica profitabil culturile e indispensabil sa iti asumi o astfel de responsabilitate.
Vestea buna este ca regasesti seminte de legume de calitate daca stii unde sa cauti. La ora actuala exista numeroase branduri ce beneficiaza de cercetare, care se remarca prin productia de seminte profesionale. Acestea pot fi de soiuri dintre cele mai variate si sunt si accesibile. Un magazin online pe care il poti avea ca reper in acest sens, unde gasesti astfel de produse profesionale este NuOricum. In functie de ceea ce doresti sa dezvolti, te poti orienta pe site dupa semintele potrivite si, mai departe, dupa diverse tratamente pentru culturi.
De avut in vedere cand alegi semintele!
Perioada prielnica pentru alegerea semintelor pentru culturi este sezonul rece. Daca in toamna ce a trecut ai avut recolte, te poti raporta la rezultatele de atunci pentru a te orienta mai departe, in functie de randamentul obtinut. In principiu, cand ai nevoie sa te orientezi dupa tipul de legume pe care sa le cultivi e bine sa ai in vedere un astfel de rationament. Daca rezultatele au fost satisfacatoare e ok sa repeti experienta, daca nu e cazul sa incerci altceva deja.
Ce altceva poti sa ai in vedere? Stii ca sunt tot felul de programe pilot ale caror rezultate le poti urmari pentru a te ajuta sa faci alegerea potrivita a semintelor? Acestea se desfasoara si in tara la noi, avand ca subiect soiuri noi de seminte, testate inainte de a fi puse spre vanzare in comert.
In principiu, e bine sa alegi semintele de legume tinand cont de factori precum durata necesara pentru recoltare, rezistenta la daunatori si boli, micro-climatul, tipul de legume, perioada pentru insamantare, dar si locul din care le achizitionezi. Arunca o privire asupra optiunilor de produse pe care ti le propune Nuoricum.ro vizavi de semintele de legume profesionale.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link