Sfaturi pentru tratarea alergiei

Ca si parinte uneori este greu sa ne dam seama daca copii nostri sunt alergici sau nu.

Daca observi la copilul tau unele dintre simptomele de mai jos, adreseaza-te unui pediatru pentru diagnostic:

– tuse seaca si iritanta in reprize
– stranuturi dese
– nas infundat si secretii apoase

– inrosirea ochilor si nasului
– lacrimare
– cearcane in jurul ochilor
– mancarimi in zona nasului
– respiratie pe gura
Aceste manifestari pot fi de la usoare pana la severe, sezoniere cum este in cazul polenului sau permanente in cazul alergiile la praf sau animale de casa.
Un alt motiv pentru care parintii nu suspecteaza copilul de alergie este acela ca alergia nu apare la primul contact cu alergenii. De exemplu, daca ai pisica in casa de mai mult timp si copilul tau nu a avut nici un fel de simptome, nu e exclus ca peste o perioada scurta sau lunga de timp sa inceapa sa se manifeste rinita alergica.
Exista unele mancaruri ce nu sunt permise pentru copii cu varsta sub 1 an. De exemplu, vanata nu este permisa pana la aceasta varsta deoarece contine nicotina iar valoarea sa nutritiva este scazuta. In mod similar, fasolea uscata nu este permisa deoarece poate declanșa icter la persoanele cu ”glucozo-6-fosfat dehidrogenaza”. Capsunele, rosiile, și fructele tropicale trebuie evitate inainte de varsta de 1 an din cauza proprietaților lor alergene. Laptele de vaca, mierea, alunele de padure si cele de pamant, si albusul de ou nu trebuie date inainte de 9 sau 12 luni. Dr. Yucel sustine ca laptele de vaca poate fi folosit in amestecuri dupa 9 luni, si daca devine necesar, trebuie diluat. Portocala si mandarina pot spori refluxul, drept urmare nu trebuie date singure, ci prin amestecare cu alte alimente precum banana sau suc de morcovi. Sucul de struguri este foarte dulce deci nu trebuie dat copilului de sine statator deoarece va preveni obisnuirea sa cu dulciurile.
Am stat si m-am interesat mai mult pe internet despre dermatita atopica, alergiile si intolerantele alimentare ale copilului si am gasit un site foarte interesant despre asa ceva. Pe el gasesti orice doresti pentru sanatatea copilului tau.
Nu exista copil sanatos pe care, mai devreme sau mai tarziu sa nu-l “manance” pielea. Alimentatia s-a schimbat profund in ultimele zeci de ani. Numarul alergenilor a crescut spectaculos, afectand persoanele cu o anumita predispozitie genetica. Fiindca manifestarile nu sunt intotdeauna specifice, alergiile scapa unui diagnostic precoce.
Distribuie

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.