Sfaturi pentru un bronz sănătos și de lungă durată

Sursă foto: Bianca Alexandrescu

Bronzul frumos și de lungă durată poate fi obținut natural, fără a mai cheltui bani la saloanele de bronzat. Cu toate că sunt alternativa cea mai rapidă, în exces, acestea pot provoca daune pielii, de la arsuri, alunițe inestetice și până la anumite forme de cancer.

În sezonul cald, avem numeroase oportunități pentru bronzat: la mare, la piscină, într-o stațiune montană, la un picnic cu cei dragi sau chiar sub pretextul mersului la pescuit, în timp ce partenerul și prietenii lui se relaxează „pe baltă”.

Pregătirea bronzului

Pregătirea de dinaintea bronzatului este esențială. Pielea trebuie exfoliată săptămânal. Acordă o atenție deosebită zonelor uscate, precum coatele, genunchii și gleznele. De asemenea, medicii recomandă să consumăm zilnic suc de piersici și morcovi, cu minim o lună înainte de vacanță. În acest fel, creștem aportul de betacaroten, pigmentul organic roșu-portocaliu care ajută bronzul să se fixeze mai repede și pentru mai mult timp.

Hidratarea și protejarea pielii

Pielea trebuie să fie în permanență hidratată, înainte, în timpul și după procesul de bronzare. Asta presupune, în primul rând, să bem nimim 2,5 litri de apă pe parcursul unei zile. Pe de altă parte, trebuie să folosim o cremă de corp mai grasă decât cea utilizată în mod obișnuit, iar după expunerea la soare, hidratarea nu trebuie trecută cu vederea.

Profită de produsele naturale

Pentru un bronz uniform, folosește unt topit de cacao (în procent de 100%, nu loțiuni „pe bază de unt de cacao”) sau ulei de măsline presat la rece. Acestea hidratează în profunzime, nu lasă pielea să se ardă și sunt diponibile pe piață la prețuri accesibile tuturor.

Protecția solară

Protecția solară nu trebuie lăsată deoparte! Cremele cu protecție UVA/UVB sunt binevenite în fiecare zi din an și necesare o dată cu venirea sezonului cald. Folosește creme de față cu factor de protecție 15+ și aplică-le cu măcar un sfert de oră înainte să ieși din casă. Înainte să pleci la plajă, aplică pe pielea proaspăt curățată o cremă cu protecție 30+ și repetă procedeul de câte ori ieși din mare sau din piscină, mai ales dacă ai pielea sensibilă.

Nu sta toată ziua la plajă

Expunerea la soare trebuie evitată la mijlocul zilei. Între orele 10 și 16, nivelul de radiații solare este foarte puternic și va provoca arsuri. Rezultatul nu va fi un bronz rapid, ci o piele iritată, care se va coji în scurt timp.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.