Sfaturi utile pentru alegerea unui mop potrivit

Spre deosebire de anii apusi, in care inca nu erau folosite mopurile, sau cel putin nu se prezentau sub forma utila in care exista astazi, acum avem variante nelimitate. Putem sa curatam intr-un mod simplu si rapid gresia, parchetul sau orice tip de podea din casa. Odata cu diversificarea acestor instrumente eficiente, a aparut si problema identificarii unui mop cat mai bun, care sa nu lase umezeala sau ate in urma. Spre exemplu, in vederea curatarii optime a parchetului ar trebui sa te orientezi dupa un mod destinat acestei suprafete. Sigur unul care a fost creat pentru a spala gresia nu iti va fi la fel de util.

In randurile ce urmeaza iti prezint o serie de aspect, pe care trebuie sa le ai in vedere daca vrei sa gasesti un mod pentru parchet cat mai bun, precum si care sunt avantajele alaturi de care trebuie sa vina acesta insotit pentru rezultate optime.
Capacitatea de absorbtie a unei cantitati cat mai mare de lichid
De dorit ar fi ca spalarea parchetului sa nu necesite o cantitate mare de apa si solutie, avand in vedere ca asta nu ar face decat sa favorizeze umflarea placilor. Asadar, un mop care vine insotit de un dispozitiv absorbant este intotdeauna o alegere buna. Cauta pana gasesti un model realizat din microfibra. Cantitatea pe care aceasta o va absorbi ar putea depasi de 10 ori greutatea mopului. Il poti folosi si pentru a spala gresia, indiferent ca este uscat sau umed. Cel mai bine este sa ai cate unul pentru fiecare suprafata, avand in vedere faptul ca solutiile utilizate difera.
Daca nu stii de unde sa cumperi un astfel de mop, iti recomand cu mare drag site-ul www.clinit.ro. In cadrul acestuia gasesti nu doar acest articol, ci si o gama variata de solutii pentru curatarea parchetului si a gresiei.
Utilizarea unei cantitati controlate de solutie
Orienteaza-te dupa un mop care-ti ofera posibilitatea de a controla cantitatea de solutie pe care o folosesti. Acest lucru este recomandat nu doar pentru ca nu va trebui sa cumperi la fel de frecvent alte produse, insa si pentru ca nu risti sa iti pui in pericol sanatate inhaland-o.
Stiai ca exista mopuri care au fost special create pentru a spala pardoselile din lemn? Acestea se prezinta sub forma unui design ergonomic si includ un cap cu ajutorul caruia poti sa ajungi si in acele zone greu de accesat. Alege un mod realizat din microfibre pentru a putea sa aduni tot lichidul de pe pardoseala.
Mopul care are aburi – acesta este o modalitate de a curata in profunzime orice suprafata. Este vorba deja despre un aparat, al carui rol este de a dezodoriza si igieniza parchetul, dar si piatra, indepartand eficient murdaria.
Tine cont de cele mentionate, dar ai grija intotdeauna sa alegi un mod care sa prezinte bune calitati absorbante. Astfel, ai siguranta ca nu ramane nici o urma de umezeala sau praf.
Asigura-te intotdeauna ca modelul pe care il alegi este realizat dintr-un material bun, care nu lasa ate si rezista pentru un timp indelungat. Nu cred ca iti convine sa-l inlocuiesti dupa cateva utilizari, mai ales daca ai copii si trebuie sa stergi in permanenta dupa acestia.
Ai grija sa usuci corespunzator mopul dupa fiecare spalare. Numai in acest fel te vei putea bucura de intrebuintarea indelungata a instrumentului. Daca nu stii care ar fi locul cel mai potrivit pentru a cumpara un mop iti reamintesc de site-ul clinit.ro. Astfel stii ca beneficiezi de un bun raport pret – calitate.

Distribuie

Leave a Reply