Refresh loader

Sistemele ABS si anvelopele de iarna

Sistemele ABS si anvelopele de iarna

Sistemele ABS tot au nevoie de anvelope de iarnă: faptul că aveți un sistem de frânare ABS nu înseamnă că nu aveți nevoie de anvelope de iarnă. Anvelopele de iarnă funcționează de fapt împreună cu sistemul ABS, ajutându-l să oprească vehiculul mai repede. Un sistem ABS singur este conceput pentru a îmbunătăți stabilitatea, transmisia vehiculului  dvs. și pentru a crește viteza cu care să vă opriți. Nu are nicio legătură cu tracțiunea sau aderența pe suprafețe acoperite de gheață.

Anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru frig,  cele de vară, nu. Anvelopele de iarnă sunt construite cu un compus specific de cauciuc care a fost proiectat pentru a funcționa la temperaturi reci. De fapt, cu cât devine mai rece, cu atât funcționează mai bine, în special între 7 și -30 de grade Celsius. Anvelopele de iarnă au, de asemenea, modele specifice de rulare care îmbunătățesc manevrabilitatea mașinii și aderarea la zăpadă și gheață.

Cum să verificați dacă aveți deja anvelope de iarnă Dunlop SPT.

Simbolul anvelopelor de iarnă. Verificați simbolul: pentru a vă asigura că anvelopele dvs. sunt, de fapt, anvelope de iarnă, verificați simbolul. Orice anvelopă cu acest simbol M/S plus fulg, de pe peretele lateral, a fost proiectată special pentru temperaturi mai reci.

Verificați designul de rulare al pneului dvs.: dacă doriți să vă faceți o parere, puteți verifica designul de rulare al anvelopelor dvs. Privește cu atenție calea de rulare a anvelopelor de iarnă și vei vedea un design în formă de V. Acest model funcționează pentru a împinge noroiul, zăpada și apa din calea vehiculului. Anvelopa trebuie să aibă, de asemenea, sute de linii minuscule care înconjoară simbolul în formă de V. Acest lucru vă ajută să conduceți mai bine și vă oferă mai mult control asupra suprafețelor alunecoase și umede.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link