Refresh loader

Terapia ABA, in cadrul centrului Pas cu Pas – ghidul parintelui confuz

Terapia ABA, in cadrul centrului Pas cu Pas – ghidul parintelui confuz

Orice parinte care primeste pentru copilul sau diagnosticul de autism se simte coplesit mai intai de toate. Cum sa isi ajute copilul? Ce este de facut? Terapia ABA este una din metodele eficiente recomandate de specialisti. Aflam despre aceasta si cum se desfasoara totul in cadrul centrului Pas cu Pas din Suceava.

Sa intelegem ce este ABA

Cand vine vorba despre terapie individuala ABA vorbim nu neaparat de o interventie, de sedinte cu durata limitata. Este de preferat ca si acasa toti cei responsabili de copil sa continue activ, sa fie implicati in acest program. ABA este un plan de interventie pentru copii cu autism, o terapie eficienta ce ajuta la dezvoltarea abilitatilor.
ABA pe scurt, adica Analiza Comportamentala Aplicata, are ca obiectiv imbunatatirea comportamentelor deficitare. Concret, copilul cu autism are comportamente neadecvate.

Este unul din motivele pentru care copilul nu reuseste sa se integreze in societate, in diverse grupuri, in colectivitate. In unele cazuri vorbim inclusiv de agresivitate, de probleme legate de comunicare sau de tulburari de somn, alimentatie etc. Terapia ABA urmareste ca astfel de comportamente sa fie schimbate.

Centrul Pas cu Pas ofera consiliere parintilor

Pentru a intelege cum sa isi ajute copilul, pentru a intelege ce se intampla cu acesta, parintii trebuie sa cunoasca in detaliu ce este tulburarea de spectru autist. Asadar, in cadrul centrului Pas cu Pas acestia vor primi informatiile de care au nevoie. Consilierea va fi una edificatoare pentru a intelege importanta terapiilor.
In cadrul centrului pot avea loc terapii diverse, printre care ABA sau 3C. Specialistii din cadrul centrului ii vor indruma pe parinti sa nu intarzie in a lua decizii si de a alege corect pentru binele copilului. Terapia logopedica va fi printre altele o recomandare de asemenea.
Important de precizat este ca fiecare copil este diferit, mai cu seama cei diagnosticati cu autism. Asadar, nu se poate spune clar cat va dura terapia si cand vor fi si rezultate vizibile.

Va conta relatia pe care copilul o va avea cu terapeutul, cat va colabora si cu parintii acasa in a urma indicatiilor recomandate, dar mai ales cat de sever si complex este diagnosticul.
Cert este ca un copil cu autism are sanse la o viata normala, va putea merge la gradinita, scoala va putea socializa.

Interventia timpurie este extrem de importanta. Afla mai multe despre terapiile benefice din cadrul paginii centrulpascupas.ro – pas cu pas veti face o echipa buna pentru binele copilului!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link