Refresh loader

Termosemineele pe peleti – o solutie eficienta si eleganta de incalzire

Termosemineele pe peleti – o solutie eficienta si eleganta de incalzire

Termosemineele sunt din ce in ce mai vizate de publicul larg deoarece au atat rol estetic, cat si practic. In esenta acestea prezinta un randament asemanator cu cel redat de centrale, dar avantajele sunt imbunatatite semnificativ.


In general este urmarit un sistem de incalzire ce functioneaza pe combustibil solid in cazul in care reteaua de gaz nu este prezenta in zona. Ideea ca lemnul sau peletii presupun multa munca a fost eliminata treptat datorita conceptelor revolutionare de automatizare si nu numai. In prezent sunt apreciate termosemineele ce functioneaza pe peleti.
Modelele actuale sunt create special pentru a usura munca utilizatorului. Un exemplu de sistem de incalzire inovativ despre care va fi vorba in cele ce urmeaza este un termosemineu peleti Mirano. Acesta face parte din gama Ferroli, un brand care se face recunoscut pe aceasta nisa prin specificatiile inovative pe care le integreaza in fiecare articol.
Daca iti doresti sa te pregatesti pentru iarna, iar un sistem de incalzire este primul pe lista, recomandarile inclina spre un magazin specializat asa cum este Bricolaj Market. Catalogul contine produse variate, iar categoria dedicata sistemelor de incalzire include si modelul de termosemineu peleti Mirano.
De ce sa utilizezi peletii?
Peletii sunt o forma de combustibil solid care prezinta o eficienta ridicata. Acestia sunt fabricati din deseuri lemnoase si rumegus extrudat. Practic, acestia sunt forme ale reciclarii, iar faptul ca sunt uscati si densi implica o diminuare a costurilor. Mai mult decat atat, acestia sunt usor de transportat si de depozitat. Astfel poti sa uiti de bustenii incomozi si dificil de prelucrat. In plus, peletii sunt considerati a fi ecologici.
Termosemineul Mirano Pellet – caracteristici tehnice
Aceste modele sunt automatizate si le poti utiliza pentru o incalzire centralizata, fiind echipate cu pompa de incalzire, vas de expansiune, supapa de siguranta, termostat, panou de comanda digital, arzator cu peleti cu autocuratare si un buncar pentru peleti.
Eficienta incalzirii este redata de un sistem special al arderii ce foloseste un algoritm de modulare. In esenta, acesta scade automat dozarea peletilor si a aerului pe masura ce este atinsa temperatura dorita. Este ideal sa il utilizezi in spatiul propriu de locuit, cat si in spatiile publice. Temperatura agentului termic ajunge pana la 90 de grade, iar presiunea maxima este de 2 bari.
Pentru o buna functionare, specialistii recomanda folosirea peletilor din gama dedicata pentru acest model. Acestia trebuie sa fie din clasa A, material 100% lemn rasinos sau foios, si diametrul de 6/8 mm. In caz contrar, daca folosesti alte tipuri de peleti risti sa reduci randamentul si functionalitatea termosemineului.
Detaliile tehnice detaliatele gasesti pe bricolajmarket.ro, in categoria dedicata sistemelor de incalzire. Termosemineul pe peleti Mirano de la Ferroli este un sistem inovativ care iti asigura autonomie. In aceeasi ordine de idei, sistemul automatizat iti usureaza munca semnificativ. Termosemineele sunt apreciate si vizate de catre publicul larg si datorita aspectului elegant pe care il eu. Practic este o combinare a criteriilor estetice ale unui semineu si randamentul unei centrale. Fata de o centrala clasica, termosemineele nu au nevoie de o camera tehnica speciala, acestea putand fi amplasate oriunde in locuinta.
Pentru a te asigura ca termosemineul functioneaza corespunzator apeleaza la serviciile unor profesionisti pentru instalare. Alte detalii poti solicita si de la echipa de la Bricolaj Market. Nu uita ca puterea unui sistem de incalzire este calculata in functie de dimensiunea spatiului de locuit. Informatii cuprinzatore si gama variata de modele o gasesti pe bricolajmarket.ro.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link