Refresh loader

Testarea calității apei pentru apele private

Testarea calității apei pentru apele private

Dacă aveți o fântână privată, atunci testarea calității apei ar trebui să fie importantă pentru dvs. și familia dvs. Contaminarea apei potabile a fost asociată cu cancerul și toxicitatea, ceea ce reprezintă un risc pentru sănătatea umană. Adesea, mulți contaminanți nu au gust, miros sau culoare. Prezența lor nu poate fi determinată decât de teste de laborator.

În timp ce nu există nici o cerință de stat să vă testeze apa de puț (deși creditorii ipotecari și unele municipalități solicită testare la vânzare sau înainte de ocupație).

Apa de sondă este sub formă de ploaie și zăpadă, care apoi se filtrează în sol. Pe măsură ce se înmoaie prin sol, apa poate dizolva materiale care sunt prezente pe sau în sol, devenind contaminate. Unii contaminanți apar în mod natural în sol și în rocă. Acestea includ bacteriile, arsenul, radonul, uraniul și alte minerale. Alți contaminanți își găsesc drum pe pământ din activitățile umane, industriale și comerciale, eliminarea necorespunzătoare a deșeurilor, sărarea drumurilor și deversările de combustibil pot introduce substanțe periculoase în pamant. Cu toate acestea, chiar și activități rezidențiale tipice, cum ar fi utilizarea de îngrășăminte și pesticide, alimentarea cu echipament de gazon și eliminarea substanțelor chimice de uz casnic, pot contamina solul când sunt efectuate incorect. De aceea, este importantă luarea de măsuri pentru a vă proteja fosa de contaminare.

Teste recomandate

Următoarele teste identifică contaminanții obișnuiți aflați în apa din puțul nostru. Deși mai multe teste ar putea fi adăugate, această listă oferă o imagine de ansamblu rezonabilă a calității apei unui puțș trebuie luată legatura cu un laborator acreditat pentru disponibilitate și prețuri. Nu este necesar să faceți toate testele simultan.

Analiza standard

Această analiză de bază acoperă cei mai comuni contaminanți. Câțiva dintre acești contaminanți ne pot afecta sănătatea, în timp ce alții afectează numai estetica (gustul și mirosul) sau furnizeaza informațiile necesare pentru a determina tratamentul adecvat pentru apă.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Share via
Copy link